Devlet hastanelerinde bazı ameliyatlar artık yapılamayacak!

Devlet hastanelerinde bazı ameliyatlar artık yapılamayacak!

İflasın eşiğine gelen medikal firmaları bugün itibari ile Sağlık Bakanlığı'na malzeme satışını durdurma kararı aldı. Karar ile ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'daki devlet hastanelerinde de artık bazı ameliyatlar yapılamayacak.

30 Kasım 2021 - 15:30 - Güncelleme: 30 Kasım 2021 - 16:37

Türkiye'de dövizde yaşanan ciddi artış, sağlık sektörüne büyük darbe vurdu.

Ülkede ilaç sıkıntısının yanı sıra medikal krizi de çıktı. Aylardır medikal firmalarının kamu hastanelerinden ödeme alamaması nedeniyle "İflasın eşiğindeyiz" çığlıkları, sonunda halk sağlığını tehdit edecek aşamaya geldi. Para temini yapamayan firmalar, kendi imkanlarıyla ürün tedarik etmeye çalıştı ancak bankların da düşük kredi limitleri gibi sınırlamaları karşısında firmalar zorluk yaşamaya başladı. Sektör artık durma noktasına geldi. Kamu hastanelerine ödeme için tanınan vade süresi de aşınca medikal firmalarının bugün itibariyle Sağlık Bakanlığı'na malzeme satışı yapmama kararı aldığı öğrenildi. Karar, hastaların sağlığını riske attı. 

Malzeme temini yapamayan ya da artık yapamayacak olan hastanelerde tıbbi ekipman yetersizliği nedeniyle bazı ameliyatlar yapılamayacak. 

Firmaların yaşadıkları mağduriyetin ardından aldıkları kararın halk sağlığını tehdit etmemesi için acil çözüm bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda