Danıştay, Akyürek’lerin başvurusunu reddetti

Danıştay, Akyürek'lerin başvurusunu reddetti

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Mehmet Akyürek’in, eski Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) satın aldığı yere 3,5 emsal karar ve serbest kat yüksekliği yapma girişimine Danıştay’dan da olumsuz karar çıktı.

21 Mart 2021 - 10:00 - Güncelleme: 21 Mart 2021 - 11:48

Saadet Partisi eski Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer, Harran Üniversitesi Caddesi üzerinde eski Edessa Hastanesi karşısındaki eski TMO yerini satın alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in tarihi surlar ve Mahmutoğlu Kulesi'nin önüne 3,5 emsal karar ve serbest kat yüksekliği yapma girişimine karşı mahkemeye başvurmuştu. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde, kendisi ve birkaç üyenin itirazına rağmen AK Partili meclis üyelerinin oyları ile söz konusu arsaya serbest katlı inşaat yapmak için 3.5 emsal karar verilmesine tepki gösteren Cafer, konuyu taşıdığı mahkemeden zaferle ayrılan isim olmuştu.

DANIŞTAY, MAHKEME KARARINI ONAYLADI

Cafer’in başvurusunu görüşen Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi, söz konusu alanda Belediye Meclisinin aldığı 3,5 emsal karar ve serbest kat yüksekliğini de iptal ederek, 2,2 yani eski haline geri getirmiş oldu.  Akyürek’ler, daha sonra soluğu Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi’nde aldı.1. İdare Mahkemesinin kararına itiraz eden Akyürek ailesinin burada yaptığı başvurusu da reddedildi. Akyürek’ler, bu kez Danıştay’ın yolunu tuttu ancak buradan da beklediği sonucu elde edemedi. Danıştay 6’ncı Dairesi, Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesince verilen kararın hukuk ve usule uygun olduğunu, bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığından temyiz isteminin reddi ile anılan kararın onanmasına, dosyanın adı geçen mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Böylece Akyürek ailesine mahkeme yolunda son kapı da kapanmış oldu.

CAFER: YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİK

Danıştay’ın aldığı kararı değerlendiren Cafer, “Haklı olduğumuzu bir kez daha ispatladık. Urfa’nın beton yığınına dönmemesi için hukuk mücadelemizi devam ettirdik. AKP’li belediye başkanı ve AKP’li meclis üyelerinin Mecliste aldığı kararın yanlış olduğunu o gün söylemiştim ama çoğunluk onlarda olduğu için bizi dinlememişlerdi. Hukuken yanlışlığı düzelttik. Danıştay’ın verdiği karardan dolayı çok mutluyum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda