Cumhurbaşkanı Erdoğan Siverek’te yapılan seçime değindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siverek'te yapılan seçime değindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümünde yaptığı konuşmada Siverek'te yapılan seçime değindi.

03 Aralık 2020 - 15:20 - Güncelleme: 03 Aralık 2020 - 16:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümünde açıklamalarda bulundu.

Yaptığı konuşma ile kadının siyasetteki yerine değinen Erdoğan, Siverek'teki seçime de vurgu yaptı. Yapılan seçimde 24 oy alarak Siverek Belediye Başkanı seçilen AK Partili aday Ayşe Çakmak'ı tebrik eden Erdoğan, ilk kez ilçede bir kadın belediye başkanının seçildiğini söyledi.

 



'BUGÜN ARAMIZDA OLMASINI İSTEDİM'

Çakmak ile dün yaptığı görüşmeye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Boşalan belediye başkanı koltuğuna Ayşe Çakmak hanımefendi geçti. 2 üniversite bitirdi, 3. üniversiteyi de okuyor. Bugün yapılan seçim ile Ayşe Çakmak Hanımefendi 3. turda belediye başkanı seçildi. Seçim 1 saat önce bitti. Onun da bugün burada aramızda olmasını istedim. Dün kendisini de davet ettik. Kendileriyle de görüştüm, görüşmeden sonra da kendilerini uğurladım" ifadelerini kullandı.


'ŞANLIURFA'DA BU ADIMIN ATILMASI ÇOK ÖNEMLİ'

Çakmak'ın 24 oy alarak seçimi kazandığını ifade eden Erdoğan, "Bugün yapılan seçimle de muhalefet bir şeyler yapmaya çalıştı ama 24 oy ile Ayşe kardeşimiz kazandı. Şanlıurfa'da böyle bir adımın atılmış olması çok çok önemli. Onun için de bu sayının da bu dönemde artması isabetli bir adım oldu" sözlerine yer verdi:  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda