Coşkun: "Personel ihtiyacının karşılanmasını...

Coşkun: "Personel ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz"

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı Coşkun, eğitim-öğretimin nitelikli ve verimli şekilde devam etmesi için okulların personel ihtiyacının bir an önce karşılanması gerektiğini bildirdi.

07 Ekim 2021 - 11:20 - Güncelleme: 07 Ekim 2021 - 11:27

Memurlar Sendikası Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, okullarda yöneticilerin ve çalışanların asli işleri dışında başka işlerle uğraşmak zorunda kalmamaları için her zamankinden fazla personele ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Coşkun, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, eğitim-öğretimin nitelikli ve verimli şekilde, sağlıklı ortamda devam ettirilebilmesi, okulların açık tutulma hedefinin gerçekleşmesi için temizlik, güvenlik, bakım ve onarım gibi hizmetleri yürütecek personel ihtiyacının karşılanması gerektiğine dikkati çekti.

“TYP KAPSAMINDA ALINAN PERSONEL GEÇMİŞ YILLARA GÖRE AZ”

Eğitimcilerin aşı ve PCR testi yaptırmaları konusunda gösterilen hassasiyetin, temizlik başta olmak üzere yardımcı hizmetleri yürüten personelin istihdam edilmesinde de aranmasına gerektiğine dikkati çeken Coşkun, şunları kaydetti:

“Okullarımızın yardımcı personel ihtiyacı kadrolu memur statüsünde personelle karşılanmadığından, vazgeçilemez nitelikteki hizmetler, okul-aile birlikleri tarafından veya Toplum Yararına Program (TYP) kapsamındaki geçici istihdamla yürütülmeye çalışılmaktadır. Ancak okulların açılmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen halen çok sayıdaki okulun yardımcı personel açığı giderilememiş, TYP kapsamında alınan personel de ihtiyacı karşılayamamıştır. Hatta TYP kapsamında alınan personelin geçmiş yıllarda alınan personelden daha az olması, ihtiyacın daha fazla olduğu bu salgın döneminde alınan tedbirleri boşa çıkaracak bir karara dönüşmüştür.”

“OKUL BAZLI ÖDENEK TAHSİSİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”

Coşkun, okulların kendi kullanımlarına sunulmuş herhangi ödenekleri olmadığından personel açığı sorununun kalıcı olarak çözülmediğini ifade etti. Her eğitim-öğretim yılının başında sorunun kendini tekrar ettiğini belirten Coşkun, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu sorunun kökten çözümü için okul bazlı ödenek tahsis edilmeli, personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul yönetimleri tarafından kullanılması sağlanmalıdır.  Unutulmamalıdır ki, yetersiz ve eksik personel, yetersiz ve eksik kamu hizmetine; yetersiz ve eksik kamu hizmeti ise olumsuz ve istenmeyen sonuçlara yol açmaktadır. Okul yöneticilerinin, eğitim çalışanlarının okulları açık tutmak için verdiği mücadele, bürokratik engellere, kırtasiyeciliğe, idarei maslahata ve ödenek yoksunluklarına kurban edilmemelidir.”

İbrahim Coşkun, okulların yardımcı personel ihtiyacının bir an önce karşılanması, okul bazlı ödenek tahsisinin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda