Coşkun’dan PCR testi çıkışı: "Üyelere hukuki destek...

Coşkun'dan PCR testi çıkışı: "Üyelere hukuki destek vereceğiz"

İçişleri Bakanlığı’nın aşı yaptırmayan eğitimcilere getirdiği haftada 2 defa PCR testi zorunluluğunun hukuki dayanağı olmadığını belirten Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, üyelerine hukuki destek vereceklerini açıkladı.

06 Eylül 2021 - 23:00 - Güncelleme: 07 Eylül 2021 - 09:20

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin aldığı karar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı’nın aşı olmayan öğretmen ile okulda çalışan personellere getirdiği haftada 2 defa PCR testi zorunluluğuna tepkiler dinmiyor. Tepkilere rağmen geri alınmayan kararla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, zorunlu PCR testi dolayısıyla mağdur edilen üyelerine hukuki destek vereceklerini açıkladı.

Eğitimcilerin okulların açık tutulabilmesi için gereken tedbirleri almaya ve bu tedbirlere uymaya özen gösterdiğini ifade eden İbrahim Coşkun, İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararın hukuki hiçbir dayanağının olmadığını vurguladı.

“KARAR KVKK’YA AYKIRI”

PCR test bilgilerinin istenmesinin gibi Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na aykırı olduğunu aktaran Coşkun, “Bu doğrultuda eğitim çalışanlarından aşı bilgilerinin veya PCR test sonuçlarının ibrazının istenilmesinin hukuken mümkün olmadığı açıktır. Aynı şekilde söz konusu bilgileri ibraz etmeyen eğitim çalışanlarının herhangi bir idari yaptırıma tabi tutulması da hukuka aykırıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu süreçte bu türden hukuka ve kanuna aykırı yaptırımlara tabi tutulan/tutulmaya kalkışılan üyelerimizin yanında olarak gerekli her türlü hukuki desteği verecek; hukuksuzluğun bir oldu, bittiye getirilerek kural hâline getirilmesine sessiz kalmayacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda