Çoklu Baro teklifi: Biz daha son sözümüzü söylemedik

Çoklu Baro teklifi: Biz daha son sözümüzü söylemedik

Çoklu baro teklifi komisyondan geçti, baro başkanları ‘eyleme devam’ kararı aldı. TBMM Adalet Komisyonu, 5 günde 52 saat toplantı yaptı. 296 kişi konuştu. Tartışmalı teklifi itirazlara rağmen kabul etti. Meclis önünde nöbet tutan baro başkanları ise başlıktaki gibi dedi ve ekledi: “Biz daha son sözümüzü söylemedik.”

07 Temmuz 2020 - 09:28 - Güncelleme: 07 Temmuz 2020 - 09:36

Çoklu baro kurulmasının önünü açan kanun teklifi 5 gün süren görüşmelerin ardından Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Baroların karşı çıktığı teklifin görüşmeleri TBMM Adalet Komisyonu'nda 2 Temmuz Perşembe günü başladı ve dün sabaha karşı bitti. 5 gün boyunca yapılan görüşmeler 52 saat sürdü. 1255 sayfa tutanak tutuldu. Komisyonda 296 milletvekili ve davet edilen isim konuşma yaptı. Avukatlık Kanunu'nda yapılacak değişikliğin görüşüldüğü toplantıya alınmayan avukatlar ve baro başkanları ise 5 gün boyunca TBMM Çankaya Kapısı önünde ‘savunma nöbeti' tuttu. AKP ve MHP'li Milletvekillerinin imzasıyla hazırlanan 28 maddelik yasa teklif, hiç değişiklik yapılmadan dün sabaha karşı komisyondan geçti.

URFA BARO BAŞKANI ÖNCEL ÇOK KTEPKİLİYDİ

Adalet nöbetinde Şanlıurfa Baro Başkanı Avukat Abdullah Öncel sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Öncel, “Yürüdük, tartaklandık, meclis kapılarında sabahladık. Lahmacundaki soğan kadar Urfa mahalli basınında merak uyandırmadık. Bu utanç da sizin olsun” dedi.

AVUKAT PAYDAŞ'DA TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

Avukat Ronayi Paydaş ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı. “Bizler halkın haber almasını, gerçekleri görmesini, aydınlanmasını, doğru ve tarafsız bir yayın ilkesi sürdürüyoruz demeyin. Halk bizlere niye ekranlara çıkıp anlatmıyorsunuz diyor. Size de soruyorlar mı Avukatlar ne istiyor diye”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda