Çiftçiler dolandırıldı mı?..

Çiftçiler dolandırıldı mı?..

Adana'nın Ceyhan İlçesinde yer fıstığı işi ile uğraşan ve aralarında Şanlıurfalıların bulunduğu çiftçiler, ürünlerini çek karşılığında bir fabrikaya verdi. Ancak iddiaya göre çekler karşılıksız çıktı ve 150 çiftçinin 200 milyon lirasını alan fabrika sahipleri ortadan kayboldu.

17 Şubat 2018 - 11:36

Ceyhan'da aralarında Şanlıurfalıların da bulunduğu yaklaşık 150 çiftçinin tam 200 milyon lira dolandırıldı. İddiaya göre çiftçiler uzun zamandır yer fıstıklarını verdikleri fabrikaya bu yıl da ürünlerini çek karşılığı verdi. Ancak daha önceki yıllarda paralarını alan çiftçilerin iddiasına göre bu kez çekler karşılıksız çıktı.

Bunun üzerine dün karakola giderek şikayette bulunan çiftçiler bugün de Osmaniye'deki fabrikanın önünde eylem yaptı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı alana jandarma ve itfaiye ekipleri gönderilirken, yıl boyu verdikleri emeklerin boşa gittiğini ve 150 çiftçinin 200 milyon lirasının dolandırıldığını ifade eden Urfalı fıstık üreticisi Selçuk Zamir, kendisinin de 400 bin lirasının gittiğini ifade etti. Fabrika sahiplerinin ortadan kaybolduğunu dile getiren Zamir, yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan fabrika önünde eylem kişilerden birinin çatıya çıkarak intihar girişiminde bulunduğu ifade edildi

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda