CHP’li Biçer Karaca’dan Şenyaşar ailesine ziyaret

CHP'li Biçer Karaca'dan Şenyaşar ailesine ziyaret

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 200 günü aşkın süredir “Adalet İstiyoruz” nöbeti tutan Emine Şenyaşar’ı Şanlıurfa adliyesi önünde ziyaret etti.

29 Eylül 2021 - 22:22 - Güncelleme: 30 Eylül 2021 - 10:12

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 200 günü aşkın süredir “Adalet İstiyoruz” nöbeti tutan Emine Şenyaşar’ Şanlıurfa adliyesi önünde ziyaret etti.

Şanlıurfa’ya gelen CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Şanlıurfa  Milletvekili  Aziz Aydınlık ile birlikte Şanlıurfa Adliyesi önünde 200 günü aşkın süredir “Adalet İstiyoruz” nöbeti tutan Şenyaşar Ailesini ziyaret etti.

CHP’li Karaca,Elazığ cezaevinde ziyaret ettiği Fadıl Şenyaşır’ın selamını annesi Emine Şenyaşar’ın eline öperek iletti.

Şenyaşar ailesinin avukatı Bülent Duran tarafından CHP’li Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’ya davaya ilişkin delillerin yer  aldığı bir dosya verdi.

CHP  Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca:”Dosya kapsamı ve içeriği konusunda uzunca bir süredir bilgi sahibi olmaya çalıştım. Ancak şuan özellikle hastanede yaşanan katliam nedeniyle 3 yıldır açılmayan dava oradaki deliller nelerdir neler yaşanmıştır bunları öğrenmek için gizlilik kararını kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü ailenin kaygıları var hepimizin kaygıları var o dosyadaki delillerin karartılması ihtimalini çok yüksek görüyoruz çünkü bu dosyada bir siyasi el var ve bu siyasi el baskı ile bu dosyanın sonuçlanmasını, gizlilik kararının kalkmasını ve Şenyaşar ailesinin yaşadığı bu dramı ve katliamın gün yüzüne çıkararak sorumlularını cezalandırılmasının önünde en büyük engel gibi duruyor. Biz bu siyasi elin ve baskının kaldırılması için mücadele ediyoruz. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şenyaşar ailesi ile yaptığı görüşme sonrasından genel başkanımızın verdiği talimatla Elazığ cezaevindeki Fadıl Şenyaşar’ı ziyaret ettim. Hepimizin bildiği gibi 3 yıldır tek kişilik hücrede tek başına yaşıyor Fadıl Şenyaşar oradaki insan hakların ihlalleri varmı cezaevi koşulları nedir ve Fadıl Şenyar’ın talepleri nelerdir onları aldım. Tabi pandemi nedeniyle Fadıl Şenyaşar uzun süredir annesi ile görüşmeyi sağlayamadığını ve annemi özledim vekilim benim adıma annemin elini öpermisin dedi  bende oğlu Fadıl Şenyaşar adına annesinin elini öpmüş oldum yani evladının kokusunu getirmiş oldum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda