Ceylanpınar’da hastane bilmecesi devam ediyor

Ceylanpınar'da hastane bilmecesi devam ediyor

Yapımından açılışına kadar muamma ve çelişkilerle dolu olan Ceylanpınar Devlet Hastanesi ile ilgili bilmeceler devam ediyor.

23 Mayıs 2021 - 19:20 - Güncelleme: 23 Mayıs 2021 - 19:41

Açılış tarihi konusunda net bir tarih verilmeyen hastanenin, fiziki olarak tam tekmil olduğu ancak tıbbi cihaz ve doktor ihtiyacının giderilmediği için içi boş olduğu ileri sürüldü. İl merkezine en uzak ilçe olması nedeniyle mahrumiyet bölgesi olarak adlandırılan Ceylanpınar’ın yeni açılacak devlet hastanesinde MR cihazı ve önemli uzman doktor branşlarının olmadığı belirtildi.

CEYLANPINAR DEVRE DIŞI MI BIRAKILDI?

En yakın MR cihazının Viranşehir’de olduğu ancak Viranşehir’e MR cihazının kurulması için mevzuatta yerleşim yerinin nüfusunun en az 250 bin olması gerektiği, o dönemde cihazın kurulması için Ceylanpınar-Viranşehir nüfusunun ortak hesaplanıp cihazın kurulduğu dile getirildi. Ancak Viranşehir Devlet Hastanesindeki MR cihazı için yeni bir sözleşme hazırlandığı ve Ceylanpınar’ın devre dışı bırakıldığı iddia edildi.

Yeni yapılan ancak henüz açılmayan Ceylanpınar Devlet hastanesinde MR cihazı başta olmak üzere birçok tıbbi cihazın olmadığı, başta cildiye, nöroloji, beyin cerrahı acil tıp uzmanı olmak üzere yeterli uzman doktor kadrosunun daha açılmadığı öğrenildi. Yeterli uzman doktor olmadığı için sağlık kurulu raporunun da alınamayacağını dile getiren vatandaşlar, deyim yerindeyse içi boş hastane olacağını dile getirdiler. Doğum oranlarının en çok olduğu bölgelerden biri olan Ceylanpınar’da yeni açılacak hastanede yeni doğan yoğun bakım ünitesinin de olmadığı öğrenildi.

İlçenin dışında olan hastaneye ulaşımında sıkıntılı olacağını ifade eden vatandaşlar, belediyenin yeni hastaneye ulaşım için şehir içi minibüs seferlerinin çoğaltılıp 24 saate çıkarılması gerektiğini ifade ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda