Büyükşehir’de tamamlanan ve devam eden projeler

Büyükşehir'de tamamlanan ve devam eden projeler

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bugün düzenlenen program ile kentte yapımı tamamlanan ve çalışmaların devam ettiği projelerle ilgili bilgi verdi.

26 Haziran 2020 - 15:20 - Güncelleme: 26 Haziran 2020 - 15:26

Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'da görev alan basın mensuplarına projeleri tanıttı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, Daire Başkanı Mahmut Uçmak gazetecilerin sorularını yanıtladı ve detayları aktardı.



ÇALIŞMALAR TEK TEK ANLATILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün göreve geldiği günden bu yana süren ve biten çalışmalarla ilgili merak edilenleri açıklayan Uçmak, ilk olarak Akçakale-Urfa yolunda devam eden yol çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirten Uçmak, daha sonra Turizm Yolu Projesi ve Kızılkoyun Nekropolü ile ilgili detayları aktardı.

'45 SANİYE İLE ULAŞIMI RAHATLATTI'

Çalışmaların devam ettiği Çevik Kuvvet Köprülü Kavşak Projesini de basın mensuplarına gezdiren Uçmak, kavşağın kentin trafiğini rahatlatacağını söyledi. Uçmak, "Büyükşehirin su, drenaj ve kanalizasyon alt yapısını üstlendiği bir proje. Büyükşehir Belediyesinin de katkısının olduğu bir proje. Ama genel itibariyle Kara Yollarının projesi olması hasebiyle, Kara Yolları üstlenmiştir bu projeyi. Büyükşehir Belediyesinin, özellikle Zeynel Başkan'ın kaynak konusunda özel bir yatırımı olmuştur. Bu önemli bir projeydi. Şimdi göreceğiz, Karaköprü'ye 45 saniyede ulaşım sağlayacağız" ifadelerini kullandı.



'TUGAY'DA YER ALMAK KOLAY DEĞİL'

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasının taşınacağı bölgeyi de gösteren Uçmak, TUGAY'ın içerisinde yer almanın zor olduğunu ve Beyazgül'ün yaklaşık 80 dönümlük araziyi Büyükşehir Belediyesi için almasının büyük bir başarı olduğunu kaydetti.



'TÜM ÇALIŞMALAR ÇOCUKLARA YÖNELİK'

Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı program ile basın mensuplarına daha sonra yapımı tamamlanan yol çalışmaları gösterildi. Çocuk Trafik Eğitim Parkına yönelik de bilgiler veren Uçmak, "Tüm çalışmalar çocuklara yönelik. İşaretler, tabela sistemleri gerçekleştirdi. Geleceğe yönelik daha iyi bir sürücü, trafik kurallarına uyan nesiller yetiştirmek için  Büyükşehir Belediyemizin tamamladığı sosyal bir projedir" diye konuştu.



OTO GALERİCİLER SİTESİ İÇİN BELİRLİ BİR PROJE YOK

Son olarak Oto Galericiler Sitesindeki çalışmaları değerlendiren Uçmak, "Yıkım çalışmaları tamamlandı. Yeni Oto Galericiler Sitesinin alt ve üst yapısı  Zeynel Başkanın talimatıyla gerçekleşti. Daha steril bir ortamda çalışmalar gerçekleşiyor" diyerek sözlerine son verdi.

Öte yandan, Valilik bünyesindeki Oto Galericiler Sitesinin eski yeriyle ilgili de henüz belirli bir projenin olmadığı öğrenildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda