Büyükelçi Önen’den 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

Büyükelçi Önen'den 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanan sansürün ilk kez kaldırılışının 112. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

24 Temmuz 2020 - 11:32 - Güncelleme: 24 Temmuz 2020 - 11:35

Pekin Büyükelçisi A.Emin Önen mesajında, gazetecilik mesleğinin çok önemli ve fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu, dürüst gazetecilerin her zaman fedakâr olması gerektiğini, dolayısıyla kamu yararı gözetilerek tarafsız ve doğru habercilik yapılması gerektiğini söyledi.

Kamu yararını her şeyin üzerinde tutan basın mensuplarımıza başarılar

Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen, haberleri doğru, farklı görüş ve düşünceleri uygun bir dille ortaya koymada, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde basının önemli payı olduğunu belirterek “Demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleği, en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Her zaman gerçeğin ve doğrunun peşinde, basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, kamu yararını her şeyin üzerinde tutan, insan haklarına ve farklı düşüncelere saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarımıza özellikle başarılar diliyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda