Biyogazla kahve pişiriyorlar

Biyogazla kahve pişiriyorlar

Şanlıurfa’da ŞUSKİ’ye ait tesislerde kanalizasyon atıklarından üretilen biyogazla kahve pişirildi. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama, vatandaşlardan büyük takdir topladı.

03 Haziran 2021 - 18:00 - Güncelleme: 03 Haziran 2021 - 19:25

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilip hizmete sunulan Atık Su Arıtma Tesisleri, bir günde 156 Bin 730 m3 atık su arıtıyor. Atık su arıtma tesisleri ile çevresel sorunları ortadan kaldıran ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, tesislerde kanalizasyon atıklarından biyogaz üreterek tesisin kendi ihtiyaç duyduğu enerjiyi üretip ve tarımsal sulama için temiz su üretimi yapılıyor.

6 BİN 800 KW ELEKTRİK ELDE EDİLİYOR

Şanlıurfa Merkez, Hilvan, Siverek ve Akçakale atık su arıtma tesislerimizde bir günde 156.730m³ atık su arıtılarak 62 ton çamur bertaraf edilip biyogazdan da 6 bin 800 kW elektrik elde edilmektedir.

KAHVE YAPILIP KONUKLARA İKRAM EDİLDİ

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu hizmet, 8. Şanlıurfa Yapı İnşaat Dekorasyon Fuarı’nda konuklara anlatılıyor. Ayrıca tanıtım amaçlı kurulan stantta, kanalizasyon atıklarından üretilen biyogazla kahve pişirilip konuklara ikram ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda