Bilim Kurulu Üyesinden vatandaşlara uyarı

Bilim Kurulu Üyesinden vatandaşlara uyarı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüsün Türkiye’de yatay bir ivmeye geçtiğini ancak gevşeme olması halinde ikinci bir pik ile karşılaşılabileceğini söyledi.

02 Mayıs 2020 - 14:00 - Güncelleme: 02 Mayıs 2020 - 14:29

Çin’de ortaya çıktıktan sonra binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs, hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya genelinde şu ana kadar yaklaşık 3,5 milyon insana bulaşan virüsle mücadele kapsamında Türkiye’de de çeşitli önlemler alındı.

Alınan önlemlerin ardından vaka sayılarında yatay bir ivme yakalanırken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü önemli uyarılarda bulundu.

Virüsün tekrar dikey hale gelmemesi için dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Özlü, “Bir gevşeme olursa yatay ivme tekrar dikey hale gelebilir. İkinci bir pik ile karşılaşabiliriz. Bu çok olası yani çok kolay olabilecek bir kırılma noktası onun için güvende değiliz. Evet, etkili olduk, evet başarılıyız ama sonuna kadar bunu bu şekilde götürmezsek bütün çektiğimiz şeyler boşa gider. Başa dönmek istemeyiz” dedi.

Ramazan Bayramı için de vatandaşlara uyarılarda bulunan Özlü,  “Bayramı bir bulaş zinciri olmadan atlatabilirsek, bayram sonrası normale dönüşümüz çok yavaş yavaş olabilir. Birden bire çok hızlı bir geçiş olmayacak. Belki koronavirüs öncesi gibi de tam olmayacağız. Çünkü aşı bulunmadığı için herkes hâlâ risk altında. Ama artık kısıtlamalar aşama aşama azaltılacak. Daha çok aktif hale geleceğiz” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda