Başkan Beyazgül fuarda öğrencileri sevindirdi

Başkan Beyazgül fuarda öğrencileri sevindirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4. Ulusal Kitap Fuarı’nı ziyaret ederek öğrencilere kitap dağıttı.

10 Kasım 2021 - 14:30 - Güncelleme: 10 Kasım 2021 - 14:32

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen kitap fuarını ziyaret etti. Yüzden fazla yazar ve yayınevinin katılım sağladığı kitap fuarını gezen Başkan Beyazgül ve Baydilli, “Eski Urfa Fotoğraf” sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Sergiyi gezen Başkan Beyazgül, yayınevi stantlarını gezerek şair ve yazarlarla da bir araya geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ayrıca kitap fuarını gezmeye gelen öğrencilere yayın evlerinin düzenlediği çekilişle kitaplar dağıttı.

Ajans Urfa ve Gazete İpekyol Yazarı Vedat Akıllı, geçtiğimiz günlerde tüm belediyelere çağrıda bulunarak fuara gelen ancak kitap alacak ekonomik gücü olmayan öğrencilere kitap hediye edilmesini istemişti.

“BELKİ BUNLARIN İÇERİSİNDEN LİDERLER ÇIKACAK”

Şanlıurfalıları kitap fuarına davet eden Beyazgül, diğer belediye başkanlarına da çağrıda bulunarak çocuklara kitap hediye etmelerini istedi. Beyazgül, şunları söyledi:

“Çocuklarımıza kitaplar dağıttık, bu kitaplardan ücret almadık. Çocuklarımız şen şakrak bir hale dönüştü. Ben inanıyorum ki onlar onu alıp kendi evlerinde okuyacaklar. Biz kitap fuarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Diğer belediye başkanlarımıza da çağrıda bulunuyorum. Gelin burada çocuklarımıza kitaplarımızı hediye edelim. Belki bunların içerisinde liderler çıkacak. Büyük adamlar çıkacak, bürokratlar çıkacak, okudukları kitaplarla Urfa’nın geleceği çizilecek.”

Kitap okumanın önemine değinen Beyazgül, “Nasıl her gün yiyoruz, içiyoruz, vücudumuzun ihtiyacını nasıl alıyorsak, ruhumuzun, fikrimizin aklımızın da ihtiyacı olan kitapları da her gün okumamız gerekir” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa Kitap Fuarı 14 Ekim’e kadar açık olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda