Bakan Pakdemirli, Hatay’dan sevindiren haberi verdi

Bakan Pakdemirli, Hatay'dan sevindiren haberi verdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sevindiren gelişmeyi paylaştı ve Hatay'da dün başlayıp 3 ilçeye yayılan orman yangınlarının 33 saat sonra kontrol altına alındığını duyurdu.

10 Ekim 2020 - 22:40 - Güncelleme: 10 Ekim 2020 - 23:15

Hatay'ın Belen ilçesinde dün başlayan ve İskenderun ile Arsuz ilçelerine sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'da dün başlayan ve 3 ilçeye yayılan orman yangınlarının tam olarak kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Pakdemirli "An itibariyle Hatay’daki tüm orman yangınlarını kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın faciasında 500'den fazla kişi evlerinden tahliye edilirken çok sayıda ev ve işyerinde hasar oluştu. Binlerce canlı da yangında telef oldu.

Gün içerisinde bir TV'nin canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ''Organize ve sabotaj ihtimali çok yüksek" dedi. 


HATAY VALİLİĞİ: GÖZALTINA ALINAN ŞAHISLAR OLDU

Hatay Valiliği de, yangınla ilgili açıklama yaptı ve şu ifadelere yer verildi:

"Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA’ lar görev yapmakta kolluk kuvvetlerimizde kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...