Bakan’ın Urfalılara verilen cevabı

Bakan'ın Urfalılara verilen cevabı

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından organize edilen “Şanlıurfa Kent Vizyonu” toplantısına Bakan Fakıbaba ile Bakan Özhaseki de katıldı. Toplantıda gazetecilere "Belediye başkanlarını çekmeyin, bakanları çekin" talimatı iletildi. İnşaat sektöründe de usulsüz iş yapmaya kalkanlara Bakan, net yanıt verdi. Kentsel dönüşüm için de "Birinci işimiz" dedi.

23 Şubat 2018 - 17:08

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından Şanlıurfa Kent Vizyonu-Yapı ve inşaat sektör kurulu toplantısı gerçekleştiriliyor.

Hilton Otel'de başlayan toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ilçe belediye başkanları, ev sahibi TÜMSİAD Şube Başkanı Sadık Sade, dernek üyeleri ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Sektörün sorunları ele alındığı toplantıda planlı kentleşmeye engel sorunlar aktarıldı ve çözüm önerileri sunuldu. Soru-cevap bölümüne geçildiğinde görüntü alan gazeteciler bir süre sonra dışarı çıkarıldı. Ardından tekrar içeri davet edilen gazetecilere  "Belediye başkanlarını çekmeyin, bakanları çekin" talimatı verildi. Gazeteciler belediye başkanlarını görüntüleyemedi.

"YARIN BU İŞİ YAPACAĞIZ"

Bakan Fakıbaba kendisine yöneltilen Yeşildirek Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili de nihayet müjdeli haberi paylaştı.Yarın projenin başlayacağını belirten Bakan Fakıbaba "Çok açık ve şeffaf yapmak lazım. Rantın tümünün halkın olduğunun anlatılması lazım.  Cumhurbaşkanımız da projeyi biliyor, onayladı. Yarın inşallah bu işi yapacağız" dedi.

"GÖZ YUMUN" DİYENLERE PRİM YOK!

Bakan Özhaseki inşaat sektöründeki bir soruna parmak bastı.Şanlıurfa'da bir kısım iş adamlarının "Belediyeler işimiz kolaylaştırsın bize göz yumun" diyerek kaçak yapı, imara kapalı alanlarla ilgili talepleri olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki "Böyle bir şey olmaz. Geldiğimiz nokta itibariyle bir takım sıkıntılar, çözüm bulması gereken o kadar çok alan var ki! Doğru iş yapıp önümüze bakarak yaparsak geleceği kurtarırız yoksa işimiz zor görünüyor " dedi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ YASALAR GELİYOR

Gündemde Afrin olmasına rağmen birinci işlerinin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki "Bununla ilgili yasalar önümüzdeki günlerde geliyor. Doğru bir mantıkta kurgulayarak geliyor. Urfa'nın avantajı bir çok şehirden fazla. Toprak, iklim, ticaret ve konum  avantajınız var" açıklamasında bulundu. 

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda