Azeri-Türk kızı Şanlıurfa’dan Cumhurbaşkanı’na seslendi

Azeri-Türk kızı Şanlıurfa'dan Cumhurbaşkanı'na seslendi

Şanlıurfa'da ailesiyle yaşamını sürdüren Azeri-Türk kızı 8 yaşındaki Sıla, Azerbaycan'ın yanında bulunan Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

26 Ekim 2020 - 12:20 - Güncelleme: 26 Ekim 2020 - 12:31

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ gerilimi sürüyor.

Yaklaşık 20 yılı aşkın süredir devam eden gerilimin 28 Eylül'de şiddetlenmesiyle çatışmalar kısa sürede savaş dönüştü. Çatışmada onlarca sivil hayatını kaybederken, birçok bölge de harap oldu.

8 YILDIR ŞANLIURFA'DA YAŞIYORLAR

İki ülke arasında 'insani ateşkes' kararının alındığı bugünlerde, Şanlıurfa'da yaşayan Küçük Sıla Nur'dan da Türkiye'ye teşekkür mesajı geldi. Azeri annesi Nigar Guliyeva'nın Halil Kaplan ile evlenmesiyle Şanlıurfa'da dünyaya gelen Sıla, babasının vefatının ardından ailesiyle Şanlıurfa'da yaşamaya devam etti.

Kentte yeni bir hayata başlayan aile belirli aralıklarla Azerbaycan'a gittiklerini kaydederken, Azerbaycan'daki çatışmalar nedeniyle duydukları üzüntüyü Bizim Haber Ajansı (BİHA) mikrofonlarına anlattı.

'ANNEANNEM TELEVİZYONA BAKIP, AĞLIYOR'

Küçük yaşlarda Azerbaycan'a giden Sıla ise ülkeye dair hiçbir şey hatırlamıyor. Televizyondan gelişmeleri takip ettiklerini ve anneannesinin zaman zaman ağladığını ifade eden Sıla, Azerbaycan'a verilen destek nedeniyle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

'BİZ SAVAŞ İSTEMİYORUZ!'

Küçük Sıla, şöyle konuştu:

"Ben bir millet iki devlet. Türkiye-Azerbaycan kızıyım. Azerbaycan'daki savaşta şehit olan askerlerimize, çocuklara, anne babalara kötü oluyoruz. Biz savaş istemiyoruz. Bütün çocuklar televizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyorlar. Onunla konuşuyorlar. Ben onu canlı görmek, elinden öpmek istiyorum. Azerbaycan'a destek verdiği için çok teşekkür ediyorum.Yaşasın Türkiye, yaşasın Azerbaycan!"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda