Ayşe Öğretmen’den yardım çığlığı!

Ayşe Öğretmen'den yardım çığlığı!

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde öğretmen olarak görev yaparken eşinden gördüğü şiddet üzerine başka şehre kaçan Ayşe Buyrukbilen, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e seslenerek, şikâyetçi olduğu eşi hakkında dava açılmasını talep etti.

26 Nisan 2021 - 09:40 - Güncelleme: 26 Nisan 2021 - 09:47

Öğretmen Ayşe Buyrukbilen, Viranşehir ilçesinde görev yapıyordu. Ancak kocası tarafından şiddet görünce hem eşini hem de Şanlıurfa’yı terk ederek başka şehre yerleşmeyi tercih etti. Bir yıl boyunca şiddet gördüğünü iddia eden Buyrukbilen, darp raporu aldığını ve eşi hakkında şikâyetçi olduğunu belirterek, buna rağmen halen dava açılmadığından dert yandı.

BUYRUKBİLEN: LÜTFEN SESİM OLUN

Şiddet gördüğü eşinden kaçarak şehir değiştirdiğini açıklayan Buyrukbilen, “1 yıl önce eşimden şiddet gördüğüm için darp raporu almama rağmen hala dava açılmadı ve bir yaptırım uygulanmadı. Bu ülkede kadınlara öldükten sonra değil ölmeden önce sahip çıkılmalı. Lütfen sesim olun” dedi.

Ayşe Öğretmen, Viranşehir Adliyesinde eşi hakkında bulunan dosyanın açılmadığını vurgulayarak, “Lütfen kadınların sesi olun. Eşimden şiddet gördüğüm için 1 yıl önce darp raporu aldım, şikâyetçi oldum fakat hakkında hiçbir dava açılmadı. Kadınlar öldüğünde mi arkasında durulacak. Yardım edin” diyerek çağrıda bulundu.  

“ARTIK ŞİDDETİN BİR KARŞILIĞI OLSUN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den destek beklediğini vurgulayan Buyrukbilen, “Ben bu vatanın emek veren öğretmeniyim. Beni artık kurtarın. Her şeyden önce bu ülkede mağdur edilen bir kadınım. Daha fazla mağdur etmeyin. 1 yıl önce aldığım darp raporu var hala davası açılmadı. Şiddet uygulayan o adama bir yaptırım uygulansın artık nefesimi tüketmeyin. 1 yıldır bu mücadeleyi veriyorum artık sesimi duyun, bana uyguladığı bu şiddetin bir karşılığı olsun artık bu ülkede. Sessiz kalındığı sürece benim gibi diğer kadınların da canı yanmaya devam edecek. Artık bu zinciri kırın. Kadınlara ses olun ki 1 yılım daha gitmesin” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda