AMATEM ve ÇEMATEM hizmet vermeye başladı!

AMATEM ve ÇEMATEM hizmet vermeye başladı!

Vali Abdullah Erin'in göreve geldiği günden bu yana en çok önem verdiği projelerden biri olan Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) hizmete başladı.

16 Aralık 2020 - 23:40 - Güncelleme: 17 Aralık 2020 - 10:15

Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) Şanlıurfa'da hizmete başladı.

Alkol/madde kullanım bozukluğu olan kişilerin tedavilerinin yapılması için kentte yıllardır yapımı beklenen merkezler nihayet tamamlandı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin bağımlılık ile mücadelede öenmli rol oynayacak merkezlerin yapımı için öncülük etmişti. Çevre illerden gelen talep üzerien15 yatak kapasitesinin 50 yatak kapasitesine yükseltildiği merkezlerinde inaşat ve iç dizaynı bitirilip hazır hale getirildi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Kara, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma  Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Kaya ve hastane yöneticileri yataklı birimleriyle hizmet vermeye başlayan AMATEM, ÇEMATEM ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulunup merkez hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Merkezin hizmete başlaması ile ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Erkuş "AMATEM, ÇEMATEM ve Rehabilitasyon Merkezimizin Şanlıurfa'ya kazandırılmasında emeği geçen Sayın Sağlık Bakanımız Dr.Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğümüz bürokrasisi, valimiz Abdullah Erin,  Şanlıurfa milletvekillerimiz, siyasilerimiz ve emeği geçen tüm herkese şükranlarımızı sunarım" dedi.

Merkez sayesinde kentteki bağımlı vatandaşlar şehir dışına çıkmadan tedavi edilme imkanına sahip olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda