Aman dikkat! Çay alırken nelere dikkat edilmeli

Aman dikkat! Çay alırken nelere dikkat edilmeli

Son zamanlarda gündeme gelen sahte çaylara karşı vatandaşları uyaran Şanlıurfalı çaycı esnafı, tüketici sağlığının korunması için tavsiyelerde bulundu.

06 Şubat 2021 - 10:20 - Güncelleme: 06 Şubat 2021 - 11:02

Son zamanlarda sahte çaylara karşı vatandaşları uyaran Şanlıurfalı çaycı esnafı, tüketici sağlığının korunması için tavsiyelerde bulundu. Sahte çayın insan sağlığı açısından tehlikeli olduğunu vurgulayan esnaf, çay alırken çayın siyah renkte olması, sert olması, içerisinde katkı maddesi olmaması, kapalı halde olarak satılan çayların ve bilinmedik adreslerden çayın alınmaması gerektiğini ifade ettiler.

Vatandaşların çay alırken kapalı olarak almamaların belirten çaycı İzzet Asilsoylu, “Yaklaşık 45 yıldır esnafım. Çayın kilogramı şuan 95 liradır. Geçen ay çayın kilogramı daha pahalıydı. Çay iyisi siyah renkte olur. Çayın içerisinde kum olmaz, sert olur. İyi olmayan çayın içerisinde kırmızı toz olur. İyi olmayan çay yumuşak olur. Bizde şuan mevcut olan çay hakiki çaydır. Çayımızın içerisinde katkı maddeleri bulunmuyor. Vatandaşlar çay alırken belli adreslerden çay almalarını tavsiye ediyorum. Kapalı olan çayı tavsiye etmiyoruz. Çünkü kapalı olan çayın içerisinde neyin olduğunu bilemiyoruz. Kapalı çayın yüzde 90’nı karışık maddeler içerir. Örneğin 1 kilogram kapalı çayın içerisinde birçok katkı maddesi bulunur” dedi.

Çaycı Gürsel Yıldız ise, “Ben 45 yıldır çaycıyım. 10 yaşından beri bu işi yapıyorum günde yaklaşık bin adet çay satıyorum. Vatandaşlar soruyorlar çayın nasıl yaptığımı. Ben de çayı sade şekilde yaptığımı söylüyorum. İnsan çayı eline aldığında ezsin, eğer çay saçma şekilde kalıyorsa işte o çay gerçek çaydır” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda