Akçakale’de açık bırakılan kanal mahalleliyi tedirgin ediyor

Akçakale'de açık bırakılan kanal mahalleliyi tedirgin ediyor

Akçakale’de Adnan Menderes Mahallesinde açılan devasa kanal mahallede ikamet eden vatandaşları tedirgin ediyor.

05 Eylül 2023 - 12:54 - Güncelleme: 05 Eylül 2023 - 14:17

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Adnan Menderes Mahallesi sakinleri, uzun bir süre önce sulama amaçlı yer altına döşenen boruların tekrar kullanılması için gerçekleştirilen kazı çalışmalarının ardından ortaya çıkan bir sorunla karşı karşıya kaldı. Mahalle sakinleri, kazılan kanaldan çıkarılan borular alındıktan sonra, kazıyı yapan kişilerce kanalın kapatılmadan öylece bırakıldığını ileri sürdü.

Mahallede açık bırakılan kanalın, yağmur ve kanalizasyon sularının birikmesiyle güvenlik ve sağlık sorunlarına yol açtığını iddia eden mahalleli, mahalle muhtarı ve Akçakale Belediyesine yapılan sözlü bildirimlerin sonuçsuz kaldığını ifade etti.

Çocuklarının sağlığı ve can güvenliği için endişe duyan mahalle sakinleri, bu acil durumun çözümü için biran önce çaba sarf edilmesini talep ediyor.

Mahalle sakini Halil Ay, bu kanalın böyle kalması halinde çocuklarının ve komşularının güvende olmadığını belirtti. Ay, “Bu sorunun çözülmesi için illa birilerinin ölmesini mi bekliyorlar” diyerek tepki gösterdi. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda