Babacan: İktidar 90’ların Kürt politikasına koşuyor

Babacan: İktidar 90'ların Kürt politikasına koşuyor

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır il örgütünün 1. Olağan kongresine katıldı. Babacan'ın konuşmasının genelinde Kürt sorunu, hak, eşitlik, adalet, demokrasi vurgusu öne çıktı.

10 Ekim 2020 - 20:19 - Güncelleme: 10 Ekim 2020 - 21:30

"Sokaklarında TOMA'nın olmadığı, sabaha karşı operasyonların yapılmayacağı bir Diyarbakır için buradayız" diyen Babacan Diyarbakırlılar'a ''oyunuzu, iradenize, seçiminize ve seçtiklerinize sahip çıkmak için buradayız" diye seslendi.

Babacan, Güneş Düğün Salonu'nda yapılan ve yüzlerce kişinin katıldığı kongrede konuşmasının büyük bir bölümünü Kürt sorununa ayırdı ve AKP'yi sık sık "küçük ortağının peşine takılan iktidar partisi" olarak tanımladı.

Konuşmasına "Adalet peşinde ömrünü feda eden Tahir Eçi'nin gözleriye hafızalara kazıdığı, 12 yaşında hayatını kaybetmiş Ceylan Önkol'un memleketinden Diyarbakır'dan hepinizi selamlıyorum" sözleriyle başlayan Babacan, Diyarbakır kürsüsünden tüm Türkiye'ye seslenmek istediğini söyledi.

"Ülkenin zor zamanlardan geçtiğini, adalet, haksızlık ve hukuksuzluğun, insan hakları ihlallerinin, özgürlüklerin ayaklar altına alındığını" söyleyen Babacan, "ifade özgürlüğünün kalmadığını, eleştirenlerin işten atılıp tutuklandığını, sosyal medyada eleştiri yapan gençlerin evlerinden alındığını, gazetecilerin haber yaptıkları için yargılandığını, yargının en üst mahkemesine tehditlerin savrulduğunu" belirtti.

Ali Babacan '' İktidar partisi ve küçük ortağı kendilerine göre bir makbul vatandaş, bir tek tip insan kitlesi oluşturmaya çalışıyor, artık yeter!'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...