Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanına FETÖ şoku!

Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanına FETÖ şoku!

FETÖ ye üye olmak suçundan yargılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul a 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

26 Aralık 2017 - 21:21

FETÖ üyeliği suçundan tutuklu yargılanan Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul, 10 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme, yargılama sürecindeki davranışları ve pişmanlığını dile getirmemiş olmasını da göz önüne alarak cezada indirim yapmaya yer olmadığına karar verdi.

FETÖ’nün İstanbul Üniversitesi’ndeki akademik yapılanmasına ilişkin aralarında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul’un da bulunduğu 7’si tutuklu 10 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, 7’si tutuklu 9 sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada son savunması sorulan tutuklu sanık Fatih Gürsul, FETÖ suçlamasını kendisine ve ailesine karşı eziyet olarak gördüğünü belirterek, “Çalıştığım üniversitemde baskılara maruz kaldım. Hiçbir yapının ve kurumun yanında yer almadım. Kültür sanata ve müziğe önem veren biri olarak Atatürk ilkeleriyle yetişen bir insanım. Şahsımla ilgili tek suçlama ByLock’tur. Bu uygulamayı kesinlikle kullanmadım. BTK’dan gelen rapor, emniyetin raporunu çürütmektedir. Mahkeme raporuna göre Banka Asya hesabım yoktur. Görevim gereği birçok telefon görüşmesi yapan bir insanım. Hiçbir FETÖ mensubu ve kurumuyla irtibatım yoktur” dedi. Diğer sanıklar da son savunmalarında beraatlerini talep etti.

Haber7

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda