TBB İnsan Hakları Merkezinden barolara destek

TBB İnsan Hakları Merkezinden barolara destek

Aralarında Şanlıurfa Barosu Eski Başkanı Hikmet Delebe’nin de bulunduğu TBB İnsan Hakları Merkezi, Ankara’ya yürüyen baro başkanlarına destek verdiklerini açıkladı. 

23 Haziran 2020 - 12:40 - Güncelleme: 23 Haziran 2020 - 13:43

İktidarın, baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirilmesine yönelik girişimine barolardan sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Ankara’ya yürüyüş yaparak seslerini duyurmaya çalışan baro başkanlarının kente girişi polisler tarafından engellenirken, aralarında Şanlıurfa Barosu Eski Başkanı Hikmet Delebe’nin de bulunduğu Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi, Ankara’ya yürüyen baro başkanlarına tam destek verdiklerini açıkladı. İnsan Hakları Merkezinin basın açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşan Delebe, “Üyesi olduğum Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi olarak, Ankara' ya yürüyen baro başkanlarımıza tam destek verdik” dedi. 

‘HUKUKSUZLUĞA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

İşte TBB İnsan Hakları Merkezinden yapılan o açıklama: “Siyasal iktidar tarafından Avukatlık Kanununda yapılması planlanan Anayasa’ya ve demokratik toplum gereklerine aykırı değişikliklere karşı görüşlerini bildirmek üzere Ankara’ya yürüyen Baro Başkanlarımızın şehre girişlerinin engellenmesi, tartaklanması ve kötü muameleye maruz bırakılmalarını şiddetle kınıyoruz.

Baro Başkanlarımız, yasaların Barolara ve Avukatlara verdiği, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve bu konularda görüş bildirme görevlerini korumak amacıyla, Anayasanın 34. Maddesiyle güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü haklarını kullanmak istemişlerdir. Baro Başkanlarımızın bu temel haklarını kullanmalarının engellenmesini veya sınırlandırılması gerekçesiz, açık bir keyfilik ve Anayasaya ağır bir aykırılık oluşturmaktadır. Baroların ve Avukatların susturulması, halkın çaresiz ve savunmasız bırakılması demektir. Hukuksuzluğa asla boyun eğmeyeceğiz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda