Sokağa çıkma yasağı sona erdi! İşte yasağın ceza bilançosu

Sokağa çıkma yasağı sona erdi! İşte yasağın ceza bilançosu

30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması 26 Nisan Saat 24.00 itibarıyla sona erdi. Bakanlık yasağın bilançosunu açıklayarak "Kurallara uymayan toplam 35 bin 422 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirilmiştir" dedi

27 Nisan 2020 - 00:20 - Güncelleme: 27 Nisan 2020 - 11:24

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında; 22 Nisan 2020 tarihinde saat 24.00 itibarıyla Şanlıurfa dahil 31 ilde başlayan sokağa çıkma kısıtlaması bu gece saat 24.00’da sona erdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından konuya dair yapılan açıklamada 31 il için getirilen şehir giriş/çıkış sınırlaması ve ülke genelinde 65 yaş ve üstü İle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ve 20 yaş altındaki çocuklar ile gençlerin sokağa çıkmalarına ilişkin kısıtlamaların (istisnalar hariç) ise aynı şekilde devam edeceği hatırlatıldı. 

Açıklamada 4 günü kapsayan süreç içerisinde; 31 ilde toplam 63 milyon 640 bin vatandaşın sokağa çıkma kısıtlaması kararına evlerinde kalarak yüksek bir oranda uyum sağladığı belirtilerek ceza bilançosu da duyuruldu.

CEZA BİLANÇOSU

Bakanlık "Azda olsa bahse konu kısıtlama kararına uymayan vatandaşlarımıza ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanmıştır. Bu kapsamda sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı 22 Nisan Çarşamba günü saat 24.00 ile 26 Nisan Pazar günü saat 20.00 arasında kurallara uymayan toplam 35 bin 422 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi.


KARANTİNA İLE İLGİLİ SON VERİLER

Karantina kararlarına dair de "Bugün  saat 20.00 itibarı ile 51 ilimizdeki, 2 ilçenin tamamında, 1 ilçenin merkezinde, 4 beldede, 76 mahallede, 71 köyde ve 8 mezra olmak üzere toplam 162 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus 222.921’dir. Öte yandan 44 ilde, 177 yerleşim yerinde ise karantina kararı kaldırılmıştır"
ifadelerine yer verildi.

BU UYARILARA DİKKAT! 

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tüm bu tedbirler sonuç vermeye başladığını belirten Bakanlık tehlikenin henüz geçmediğine dikkat çekerek şu uyarılarda bulundu:

"Toplu taşıma araçları ile seyahatlerde,

  • Pazar yeri, market/süpermarket ve fırınlardan yapacakları alışverişlerinde,
  • Fabrikalar, iş yerleri ile kamu kurum ve kuruluşları gibi toplu olarak bulunulan işyerlerinde,
  • Havaların sıcak olması nedeniyle park, bahçe, cadde, sokak, meydan gibi dış mekanlarda, 
  • Sosyal mesafeyi ve sosyal izolasyonu sağlamaları, ayrıca belirtilen alanlarda maske takma zorunluluğuna uymaya devam etmeleridir.  


Ülke genelinde emniyet ve jandarma birimlerince pazar yerleri, marketler/süpermarketler vb. iş yerleri ile vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu meydan, cadde ve sokaklarda bu konudaki denetimlerimiz önümüzdeki hafta içi de yoğun bir şekilde devam edecektir.

Tüm dünyanın pandemi nedeniyle zor bir dönemden geçtiği bu süreçte Ülke olarak en büyük gücümüz taşıdığımız güçlü dayanışma duygumuzdur.

Vatandaşlarımıza tüm bu süreçte, göstermiş oldukları dayanışma, sabır ve fedakârlıktan dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz.  

Sağlıklı günlerde yeniden buluşmak için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız devam etmektedir.

Birlikte başaracağız..."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda