Seçim ne zaman? Yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Seçim ne zaman? Yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, "En kısa sürede üniversitelerde yüz yüze eğitim başlatmayı hedefliyoruz" dedi. Erdoğan'dan erken seçim ile ilgili olarak da, "Seçim 2023'ün haziranında yapılacak, öne almak söz konusu değil" diye konuştu.

15 Ekim 2020 - 15:44 - Güncelleme: 15 Ekim 2020 - 15:50

"Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ama örgün eğitimin yerini tutamayacağı belli.

Üniversitelerimiz tek tip eğitim yağmak yerine ihtiyaca göre farklı alanlara yönelmeye başladı. Üniversitelerimizin akademik cazibesini arttırmak için çalışıyoruz. 

YÖK'ün yeni müjdesini paylaşmak istiyorum. YÖK Anadolu... Gelişmiş üniversitelerimizin altyapısı yolun başındaki üniversitelerimizin istifade edecek. 

2006'dan sonra kurulmuş üniversitelerimiz arasında dünyada ilk 800'ün arasına girmeyi başaranlar olduğunu görüyoruz

Bugünkü Türkiye 50 yıl öncesinin Türkiyesi değil. Küresel güç haline gelen ya da gelme yolunda ilerleyen bir Türkiye var.

Türkiye'nin en büyük ihtiyacı her alanda yetişmiş insan gücüdür; kalkınmamızda kritik öneme sahip teknolojinin geliştirilmesi ve kullanılması kabiliyetine sahip insan kaynağımızda ciddi açığımız bulunuyor

Onların gönül dünyalarını zenginleştirmeliyiz. Maziden atiye kurduğumuz köprünün zenginliklerine sahip çıkacak nesiller yetiştirmek istiyoruz.

Biz robot değil insanı kamil yetiştirmenin peşinde olmalıyız. Bunun yolu da kendi varlığından başlayarak sorgulayan, araştıran nesiller gerekiyor. Önümüzdeki dönem öncelikle ele almamız ve süratla çözmemiz gereken bu öncelikle.

Rektörler de gençlerimizi dokuyacak Mimar Sinanlar... Sahip olduğumuz her kazanımın gerisinde çok büyük bedeller var.

Özellikle son yıllarda ardı ardına yaşadığımız saldırılar aynı aktörlerin farklı sahnelerindendir. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ne geçişimiz en büyük yönetim reformudur. Uzun darbe ve vesayet dönemlerinin ardından böyle bir değişimi tamamlamış olması başarıdır.

Tüm uğraşlara rağmen, ülkemizi rayından çıkartamamış olmanın hırsıyla yeni arayışlara girenlere göz kırpmak için çırpınanları görüyoruz. Milletten alamadığı gücü başka yerlerden devşirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız.  Hamdolsun ülkemizde şüphesiz bir şekilde milletin iradesini temsil eden bir Meclis’e sahibiz. Hiçbir tereddüte mahal bırakmayacak şekilde milletin desteğiyle iş başına gelmiş bir Cumhurbaşkanı ve onun kurduğu hükümet ülkeyi yönetiyor.

Güçler ayrılığı erkinin üçüncü ayağı olan yargı, ilk derece mahkemelerinde en yüksek organlarına kadar tüm unsurlarıyla adaletin tesisine hizmet ediyor.

Nerede bir zulüm varsa Türkiye orada. 

Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında seçime gidilmiştir? Bunlar kabile devletlerinin yaptığı işlerdir. Gelişmiş bir ülkede böyle bir şeyi göremezsiniz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye’de belirlenen zaman neyse ilan 2023 Haziran’ında seçim yapılacak. Öne almak falan söz konusu değil. Ne erken seçimi, 3 ayda seçim kabile devletlerinin işi"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...