Şanlıurfa’da mesleki eğitim toplantısı yapıldı

Şanlıurfa'da mesleki eğitim toplantısı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile meslek liselerinde değişim ve dönüşüm başlatıldı.

21 Temmuz 2020 - 16:00 - Güncelleme: 21 Temmuz 2020 - 16:16

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun detaylarını paylaştığı proje, LGS 2020 tercih döneminde gençlerin 81 ilde seçilen 103 okulu tercih etmesini sağlayarak mesleki beceride uzmanlık kazandırmayı amaçlıyor.

TOBB-TOBB ETÜ-MEB Şanlıurfa İl Protokol Yürütme Kurulu, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Çadırcı Kandemir, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Arif Kırıkçı ve Urfa Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İsmail Öztoprak’ın katılımlarıyla 6. olağan toplantısını gerçekleştirdi. 

Mesleki eğitim işbirliği protokolü kapsamında Mehmet Kaya’nın başkanlığında Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantıda, oda ve borsa üyeleri için hazırlanan projenin üretim ve istihdam noktasında Şanlıurfa’da yaratacağı hareketlenme ve kent ekonomisinin bu hareketlenmeden sağlayacağı yararlar istişare edilerek gerekli iyileştirilmelerin yapılarak modelin başlatılması kararı alındı.

Toplantıda, uzmanlığın ticari etkinlikteki önemi vurgulanarak gençlere proje kapsamındaki okulları tercih ederek mesleki beceride yetkinlik kazanmaları için çağrıda bulunuldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda