Şanlıurfa’da bir ilk! Karaköprü’de açıldı

Şanlıurfa'da bir ilk! Karaköprü'de açıldı

Karaköprü Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle kurulan orman okulu kırsal Büyük Salkım Mahallesinde açıldı.

24 Kasım 2021 - 18:14 - Güncelleme: 24 Kasım 2021 - 19:56

Karaköprü Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında kırsal Büyük Salkım Mahallesinde orman okulunun açılışı yapıldı. Orman okulunun Şanlıurfa’da bir ilk olma özelliği bulunuyor.

Orman okulunun açılışı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapıldı. Açılış törenine Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, AK Parti İlçe Başkanı Sait Ağan, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, belediye meclis üyeleri, öğretmenler ve kırsal mahalledeki vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, orman okulu gibi önemli bir eğitim yatırımının açılışını öğretmenler gününde yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

 

Başkan Baydilli, “Orman okulu projesi her ilde yapılan bir proje ve Şanlıurfa’da da ilçemiz seçildi. Biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile kırsal Büyük Salkım Mahallemizde atıl durumdaki okulumuzu orman okuluna çevirdik” ifadelerini kullandı.

Baydilli, bu projenin ilçeye ve kente hayırlı olmasını diledi.

Orman okulu, kırsal Büyük Salkım Mahallesindeki okulun restore edilmesiyle hizmete kazandırıldı. Öğrencilere doğa sevgisi aşılanacak okulda öğrencileri toprakla ve hayvanlarla buluşturacak etkinliklerin yapılacağı açık alan bulunuyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda