İHH, Resulayn’da yetim ve fakirlerin yardımına koştu

İHH, Resulayn'da yetim ve fakirlerin yardımına koştu

İHH İnsani Yardım Vakfı Resulayn’de Fakir ve Yetimlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

25 Ağustos 2020 - 09:18

İHH Resulayn Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda yetim ve fakir aileler için görkemli bir program yaptı.

Resulayn Koordinatör Valisi Ömer Deveci adına Mustafa Aksoy, Resulayn Mahalli Meclis Başkanı Yusuf Meri ebu Qusey, Meclis Genel Sekreteri İsa Bunni, Meclis Üyeleri, Rasulayn Milli Eğitim Koordinatörleri Nuri ÖZTÜRK, Eyyüphan Çoğalan, İsmail Öztürk, Milli Eğitim Sorumlusu İntizar Çerkez, Nufus Koordinatörü Halil Çelik, İHH Suriye Koordinatörü Behçet Atila, İHH Barış Pınarı Sorumlusu Mehmet Binici, İHH Resulayn Sorumlusu Basıl Cedan, İHH Rasulayn Eğitim Sorumlusu Abdullah Salem ebu Süleyman, İHH Ceylanpınar Sorumlusu Bünyamin Mintaş ve çok sayıda davetli katıldığı salon programı Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, İHH Suriye Koordinatörlerinden Behçet Atila’nın selamlama ve değerlendirme konuşmasıyla devam etti. Atila konuşmasında, “İHH olarak Suriye savaşının ilk günlerinden beri Suriye halkının yanında olduk ve olmaya de devam ediyoruz. Resulayn ve Tel Abyad halkını yaralarını imkanlarımız nispetinde sarmaya çalışıyoruz. Hem insani yardım, hem sağlık ve hem de eğitim alanında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Sizlere bugün bir müjdemiz de var; Barış Pınarı Bölgesi’nde olup ihtiyaç sahibi 12 yaş ve altı tüm yetimleri sponsorluğumuza alıyoruz inşallah. İHH önceki ay 25 yetimi sponsorluğa almış ve yıllık nakdi yardım ödemelerini yapmıştık. Bu günde birazdan huzurlarınızda 25 yetimimizin yıllık sponsorluk ödemelerini yapacağız böylece 50 yetimi sponsorluğuna almış oluyoruz. İnşallah sırasıyla tüm yetimlerimizi sponsorluluğumuza alacağız. Medrese çalışmalarımızda malumunuz tüm hızıyla devam ediyor. Resul ayn de Selahaddini Eyyübi ve el Cezire adında iki medresemiz mevcuttur. Bu medreselerden okumalarını tamamlayarak ilk merhaleyi geçen 136 kardeşimizin de diplomalarını birazdan huzurlarınızda takdim edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Resulayn Koordinatör Valilik Tercümanı Mustafa Aksoy ise konuşmasında, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Resulayn Koordinatör Valisi sayın Ömer Deveci beylerin bu hayırlı ve güzel çalışmalardan, faaliyetlerinden dolayı İHH’ya ve Resul Ayn halkına teşekkür, tebrik mesajları ile selamlarını ilettiler.

Mahalli Meclis Başkanı Yusuf Meri ise konuşmasında, “Resulayn halkının zor zamanlarında İHH’nın hep yanlarında olmalarından dolayı bu mümtaz vakfa ve değerli il başkanı ve koordinatörü Behçet Atila’ya Resulayn halkı adına çok teşekkür ederiz. Allah sizden razı olsun her daim başarı nasip etsin” dedi.

Programda daha sonra 25 yetim çocuğa yıllık sponsorluk ödemeleri olan nakdi yardım yapıldı. 55 aileye et yardımı yapıldı. 100 Kuran Eğitmenine nakdi yardımlar yapıldı.136 kişiye de kuran okumalarını tamamladıkları için diplomaları takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...