Hayatını küçük bir dükkana sığdırdı

Hayatını küçük bir dükkana sığdırdı

Şanlıurfa'da 6 yaşından itibaren ayakkabı tamirciliği yapan yaşlı adam emekli olmasına rağmen meslek aşkını devam ettiriyor.

03 Mart 2021 - 10:40 - Güncelleme: 03 Mart 2021 - 11:10

Son zamanlarda gelişen teknoloji ile fabrikaların seri üretime geçmesi, ayakkabı yapan ve tamir eden küçük esnafı unutturdu. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte ayakkabı sektöründe seri üretime geçilmesi, ayakkabı yapan ve tamir eden küçük esnafı olumsuz yönde etkiledi. Şanlıurfa’da 65 yıla aşkın bir süredir ayakkabı tamirciliği mesleğini sürdüren 71 yaşındaki Ahmet Emsal, babası vefat edince annesi tarafından 6 yaşında çırak olarak bir ayakkabı ustasına mesleği öğrenmesi için teslim etti. Ayakkabı tamircisi, ustasından miras kalan mesleği yaklaşık 65 yıldır 6 metrekarelik küçük bir dükkanda sürdürüyor.

EMSAL: TEKNOLOJİNİN GÖLGESİNDE KALDIK

65 yıldır ayakkabı tamircilik mesleğini sürdüren Ahmet Emsal, “Çocukluğumdan beri kunduracılık işiyle uğraşıyorum. Annem benim meslek öğrenmem için beni bir ayakkabı tamircisine götürdü. O günden bu güne ayakkabı tamirciliği yapıyorum. Ayakkabıcılık yaparak aile geçimimi sağladım. Çocuklarımdan birisi polis, birisi SGK’da çalışıyor, birisi mühendis ve iki kızımda öğretmendir. Yaşamımı bu şekilde sürdürüyorum. Urfa’da imalatçılıkta bitti, tamircilik işi de artık bitti. Yapacağım bir şey yok artık. Kahveye gideceğime dükkanımda işle meşgul olurum daha iyidir benim içim. Burada günümü geçiriyorum. İş yok. Ayakkabı işim hep el işidir. Dükkanım 6 metrekarelik alandır. Kiracıyım. Teknolojinin ilerlemesiyle bu meslekte artık yapılmıyor. Tamircilikte artık çırakta yetişmiyor. Ömrüm hep bu meslekte geçti” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda