Harran Üniversitesinde ilk deney hayvanlar üretildi

Harran Üniversitesinde ilk deney hayvanlar üretildi

HRÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezinde, hastalıkların tedavilerinin bulunması için yapılan deneylerde kullanılan ilk ratlar üretildi.

04 Aralık 2020 - 15:40 - Güncelleme: 04 Aralık 2020 - 16:10

Şanlıurfa'daki Harran Üniversitesinde (HRÜ) ilk deney hayvanları üretildi.

Özellikle salgınlar ve hastalıkların tedavilerinin bulunmasında büyük önem taşıyan deney hayvanlarının üretimi için adımlar atıldı.

Yapılan girişimlerin ardından HRÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretilen ilk ratlar (sıçanlar) ile proje başladı.

Konuyla ilgili olarak bir paylaşım yapan Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sibel Türedi, "HRÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretilen ilk ratlar (sıçan) ile projemizi başlattık. Bizlere destek olan Sayın Rektörümüz Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcılarımız, Dekanımız Mustafa Deniz ve HÜBAK’a sonsuz teşekkürler" dedi.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik ise nitelikli deney hayvanlarının önemine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu araştırma merkezimiz tıp ve gıda alanlarında uzman hocalarımız için nitelikli deney hayvanlarını üretip çoğaltıyor. Virüs, aşı, pandemi sürecinden geçtiğimiz bu dönemde, deney hayvanlarının katkısını önemsiyor, başarı hikayesi yazacak araştırmacıları desteklemenizi bekliyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda