‘Geleceğin Tohumları’ programının online açılışına...

‘Geleceğin Tohumları’ programının online açılışına katıldı

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Huawei Mobile’nin gerçekleştirdiği ‘Geleceğin Tohumları’ programının online açılışına katıldı.

18 Ekim 2020 - 11:47

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen, Huawei Mobile’nin gerçekleştirdiği ‘Geleceğin Tohumları’ programının online açılışına katılarak program kapsamında seçilen Türk Üniversite öğrencilerine hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. 

Pekin Büyükelçisi Önen, öğrencilere hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında, Türkiye-Çin stratejik iş birliğinin yönünün memnuniyet verici ve geleceğinin parlak olduğunu belirterek, iki ülke ilişkilerinin geleceğinde gençlere büyük rol düştüğünü belirtti.

Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, konuşmasında, “Dünyanın ekonomi merkezi haline gelmekte olan Asya ve özellikle Çin ile daha yakın ilişkiler kurmamızın yolu, toplumlarımız arasındaki anlayışın, iletişimin derinleşmesinden geçmektedir. Büyükelçiliğin ve Çin’deki diğer diplomatik temsilciliklerimizin kapıları değerli vatandaşlarımıza daima açıktır.

İkili ilişkilerimizde ticaretin geliştirilmesi, karşılıklı yatırımların artırılması ve Türkiye’den Çin’e ihracatımızın güçlendirilmesi hedefleri temel önceliklerimiz arasında yer alacaktır. Çin bugün Türkiye’nin üçüncü büyük ticaret ortağı durumdadır. Ticaretin yanı sıra enerji, sivil havacılık, turizm, eğitim ve kültür sahalarında da işbirliğimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bu noktada, Türkiye’de Çinli yatırımcıların, karşılıklı uçuşların, Çin’den Türkiye’ye seyahat eden turistlerin, öğrencilerin sayılarının katlanarak artmakta olduğunu büyük mutlulukla görmekteyiz. Özellikle, 2018 yılında icra ettiğimiz Çin’de Türkiye Turizm Yılı’nın da katkılarıyla Türkiye’yi ziyaret eden Çinli dostlarımızın sayısının bir önceki yıla kıyasla %60 artması sevindiricidir. Tüm bu gelişmeler şüphesiz iki kadim millet arasındaki etkileşimin güçlenmesine, dostluğun ve ortak anlayışın pekiştirilmesine de önemli katkılar sağlayacaktır. Türkiye-Çin ikili münasebetlerinin geliştirilmesine yönelik tüm çalışmalarımızda siz değerli vatandaşlarımızın katkı, destek ve görüşleri bizler için önemli olup, sizlerle yakın işbirliği ve karşılıklı etkileşim içinde olmaya özellikle özen göstermeyi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...