Erdoğan: Batı’ya göre iyi bir konumdayız ama yeterli değil

Erdoğan: Batı'ya göre iyi bir konumdayız ama yeterli değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle ilgili açıklamasında "Ve kararlıyız, kararlı duruşumuzu Batı’ya göre çok daha iyi bir konumdayız, ama yeterli değil" dedi.

23 Ekim 2020 - 18:20 - Güncelleme: 23 Ekim 2020 - 20:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Hazreti Ali Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, namaz sonrasında gündeme ilişkin açıkalmalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde Kovid-19 vakalarının artışının anımsatılarak yeni tedbirler, kısıtlamalar olup olmayacağına ilişkin soruyu şöyle cevapladı:

“Şu an itibarıyla gerçekten İstanbul koronavirüs salgınında hemen hemen en önde gelen illerimizden bir tanesi ve bu konuda bu mücadeleyi başta yazılı, görsel medya olmak üzere yoğun bir şekilde sürdürmemiz lazım. Sürekli bir ifademiz var; maske, mesafe, hijyen, yani bunlara hassasiyetle sarılmamız lazım. Dikkat etmemiz lazım. Bir de toplu mekânlardan ciddi manada kaçınmak gerekiyor. Yani bu toplu mekânlarda bulunmak, buralarda virüsün çok daha seri bir şekilde yaygınlaşmasını sağlıyor, yani buna kendi evlerimiz de dâhil. Mümkün olduğunca bu hassasiyeti gösterelim ki hem şahsımıza hem evlerimizdeki misafirlerden korunmamız vesaire, bunlara da dikkat edeceğiz ve kendimize daha doğrusu dikkat etme noktasındayız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın şu anda değişik illeri ziyaret ettiğini oralarda ne gibi tedbirler alınıp, bunların yaygınlaştırması üzerine çalışmalar yaptığına dikkati çekerek, “Şu an itibariyle Bilim Kurulu’ndan yapılan çalışmalar neticesinde ne gibi tedbirler alınacak ve bunlar bize de bildirilecek ona göre de adımlarımızı atacağız. Ve kararlıyız, kararlı duruşumuzu Batı’ya göre çok daha iyi bir konumdayız, ama yeterli değil” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...