Emin Önen’den Çin’deki Türk vatandaşlarına uyarı

Emin Önen'den Çin'deki Türk vatandaşlarına uyarı

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, artan vakalardan dolayı Çin’deki Türk vatandaşlarına uyarıda bulunarak, Covid-19 vakalarının görüldüğü orta ve yüksek risk bölgelerinden uzak durulması gerektiğini söyledi.

18 Haziran 2020 - 16:42

Pekin Büyükelçiliği tarafından yapılan duyuru ile ilgili bilgi veren Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, “Pekin Xin Fa Di Toptancı Halinde 11 Haziran’da Covid-19 vakalarının tesbit edilmesi üzerine, şehirdeki acil durum müdahale seviyesi 2. Düzeye yükseltilmiş, bu çerçevede 1 bölge yüksek riskli, 32 bölge orta riskli olarak ilan edilmiştir” diyerek Pekin’de yaşayan vatandaşlarımızın öncelikle kendilerinin, sevdiklerinin ve çevrelerindeki insanların sağılığı açısından çok dikkatli olmalarını istedi.

Uyarılara önemle uyulmalı

Uyarılara önemle uyulması gerektiğini belirten Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen, “Pekin Belediye Yönetimi, orta ve yüksek riskli ilan edilen bölgelerde ikamet edenlerin/bulunanların şehirden ayrılmalarına bu aşamada izin verilmeyeceğini, Pekin’in diğer bölgelerinde ikamet edenlerin ise şehir dışına çıkışlarına son 7 gün içersinde alınmış nükleik asit testinin sonucunun negatif çıkması halinde izin verilebileceğini duyurmuştur. Bu itibarla Pekin’de ikamet eden vatandaşlarımızın Çin makamlarının resmi açıklama ve uyarılarını yakından takip etmelerinde ve belirtilen mutad sağlık tedbirlerine azami riayet etmelerinde yarar görülmektedir” diye konuştu.

Mutad sağlık tedbirlerine uyulmalı

Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen, uyulması gerekli mutad sağlık tedbirlerini de şöyle sıraladı: “Pekin’de açıklanan orta ve yüksek riskli bölgelerden uzak durulmalı. Kalabalık ortamlarda bulunmaktan imtina edilmeli. Dışarıda ve kamuya açık kapalı alanlarda koruyucu maskelerin kullanılmalı. Ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtileri gösteren şahıslarla temastan kaçınılmalı. Canlı hayvanların bulunduğu çiftlik ve pazarlardan, kesimhanelerden, açık balık ve et pazarlarından uzak durulmalı. Et, balık ve yumurta benzeri hayvansal ürünlerin iyi pişmiş şekilde tüketilmeli. Ellerin su ve sabunla sık sık özenle yıkanmalı. Yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtilerin görülmesi halinde acilen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı.”

Acil durumlarda Büyükelçiliğe telefonla ulaşılabilir

Pekin Büyükelçisi Emin Önen, Büyükelçiliğe e-posta göndererek, hafta içi mesai saatlerinde telefon edilerek, ayrıca 7/24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezine telefonla ulaşılmasının mümkün olduğunu, acil durumlarda da her an nöbetçi telefonla ulaşılabileceğini belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...