DİSK’li işçilerden sendikayı tanımayan patrona uyarı

DİSK'li işçilerden sendikayı tanımayan patrona uyarı

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, DİSK Tekstil sendikasının fabrikada yetkiyi kazanmasına rağmen patronunun sendikayı tanımamasına tepki gösterdi.

21 Eylül 2021 - 15:40 - Güncelleme: 21 Eylül 2021 - 15:44

DİSK Tekstil Sendikası Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde Kurulu olan bir tekstil fabrikasında yetkiyi kazandı. Sendikanın fabrikada çoğunluğa ulaşarak yetkiyi kazanmasına rağmen patronun sendikayı tanımamasına tepki gösteren işçiler fabrika önünde eylem yaptı.  Yaptıkları eylemle fabrika yönetimi ile patronu uyaran işçiler patrona sendikayı tanıma çağrısı yaptı. DİSK Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, sendikanın kısa süre önce yetki aldığı fabrikada çalışan işçilerle birlikte fabrika yönetimine seslendi.

Vardiya bitiminde fabrikanın önünde toplanan işçiler "Sendika haktır engellenemez, Uğur Tekstil işçileri sendika hakkından vazgeçmeyecek" yazılı pankart açarak slogan attılar. Fabrika önünde konuşan Mehmet Türkmen, işyerinde işçilere yapılan baskıları hatırlatarak bunlara karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Türkmen, fabrika yönetimine sendikayı muhatap alma çağrısı yaptı.

Konuşmasının başında Uğur Tekstil’de resmen yetkili hale geldiklerini belirten Türkmen, işçilerin fabrikada daha fazla ayrımcılığa, hakarete, baskıya maruz kalmamak için sendikalı olduklarını söyledi. Fabrikada işçilere baskı yapılmasına izin vermeyeceklerini aktaran Türkmen, “Bundan sonra bu fabrikada adalet olacak, demokrasi olacak, işçilerin söz hakkı olacak. Artık işçilerin hakkının gasbedilmesine, bir tek işçiye bile haksızlık yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

"URFA İŞÇİSİ SİZİN KÖLENİZ DEĞİL"

Türkmen, işyeri yönetiminden bazı kişilerin, yönetici kimliğini kullanarak kadın işçilere tacizde ve tehditte bulunduğunu dile getirdi. Uğradıkları taciz ve tehditten dolayı işten ayrılmak zorunda kalan kadın işçilerin bulunduğunu belirten Türkmen, “Bu fabrikada halen bu baskıya boyun eğmediği için bölümü değiştirilen kadın işçileri de biliyoruz. Bundan sonra kadın işçilere bu zulmü yapanlar, bu tacizi, bu terbiyesizliği yapanlar kesinlikle hesap verecekler” ifadelerini kullandı.

İşçilerin örgütlenmesinin ve hakkını aramasının işyeri yönetimini rahatsız ettiğini vurgulayan Türkmen, “Onlar işçilerin köle gibi çalışmasına alışmış. Onlar işçileri insan yerine koymamayı öğrenmiş ama kusura bakmayın artık Urfa işçisi, sizin marabanız da köleniz de değildir. Urfa işçisi burada çalışıp üretiyorsa haklarını aramak için örgütlenecek, sendikalı olacak” diye konuştu.

"FABRİKAYI DİRENİŞ ALANINA ÇEVİRİRİZ"

Türkmen fabrika yönetimine seslenerek, “Tek bir üyemize haksızlık yapılırsa, bir üyemiz işten atılırsa bu fabrikayı süresiz direniş alanına çevireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

İşyeri yönetimine diyalog çağrısında bulunan Türkmen, sendikanın muhatap alınmaması halinde işyerinin üretim yaptığı markalar ile iletişime geçileceğini belirtti. Mehmet Türkmen işyerindeki sendikasız işçilere de DİSK Tekstil çatısı altında birleşme çağrısı yaptı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda