Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ’sokağa çıkma yasağı’...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1-3 Mayıs tarihlerinde 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini açıkladı. Erdoğan, sokağa çıkma yasağı uygulamasının bayram sonuna kadar devam edeceğini de söyledi.

27 Nisan 2020 - 19:20 - Güncelleme: 27 Nisan 2020 - 20:48

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısına, Huber Köşkü’nden başkanlık etti.

Sona eren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şu şekilde:

"Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah Ramazan'ın ardından çifte bayram yapmayı arzu ediyoruz. 

Somut neticeleri aldığımız döneme girdik. Yeni hasta ve ölüm sayımız günden güne azalıyor. İyileşen hasta sayısı yeni hasta sayısını geçmeye devam ediyor.

Türkiye yurt dışındaki vatandaşlarını da bırakmadı. 59 ülkeden 25 bin vatandaşımızı daha ülkeye getireceğiz.

Bugüne kadar koronavirüs salgını nedeniyle 55 ülkeye yardım ettik. Gelişmiş ülkelere bile, Afrika'dan Balkanlar'a kadar elimizden geleni esirgemedik. Türkiye, yarın TSK'nın nakliye uçaklarıyla ABD'ye de tıbbi malzeme gönderecek.

3 GÜNLÜK YASAK

Bu hafta sonu, 1 Mayıs sebebiyle 3 gün boyunca 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacak. Bayram sonuna kadar hafta sonları bu sınırlandırmanın devam etmesini planlıyoruz.

MARKETLERİN DURUMU

Cuma günü marketler saat 09.00-14.00 arasında açık kalacak.

ÇİFTÇİLERİN ÖDEMELERİNE ERTELEME

Çiftçilerimizin Mayıs ve Haziran aylarında Ziraat ve Tarım kooperatiflerine ödemesi gereken kredileri 6 ay öteliyoruz. Attığımız her adımı sağlıkla önceliklerimizden taviz vermeden hayata geçireceğiz. Tüm bakanlıklarımız kendi sorumluluklarını ve hazırlıklarını sürdürüyor. Ekonomik istikrar kalkanı toplam kapsamında 200 milyar lirayı buldu. Böylece sıkıntılı dönemlerinde milletimizin yanına olduğunu gösterdik. Esnaflarımıza yaklaşık 8,4 milyar liralık finansman tahsisi yapıldı. İşten çıkarmayı 3 ay süreyle kısıtlandırarak istihdamı korumaya aldık. Ücretsiz izne çıkartılan veya sözleşmesi feshedilen çalışanlara bin 177 lira destek sağlamaya başladık."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda