Borcu olanlar dikkat! Vergi Dairesi Başkanlığı uyardı

Borcu olanlar dikkat! Vergi Dairesi Başkanlığı uyardı

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Seyit Tekin, Vergi borcu yapılandırması başvurularında son günlere yaklaşıldı uyarısında bulundu.

22 Eylül 2021 - 14:06

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Seyit Tekin, “ 09.06.2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Yapılandırma Kanununa ilişkin başvurular 30 Eylül 2021 tarihinde sona erecektir” dedi.

Vergi   Dairesi Başkanı Tekin, başvurularında son günlere yaklaşılan,  yürürlükteki 7326 sayılı kanun ile vatandaşlarımızın yasa kapsamında vergi ve diğer borçlarını öğrenmek ve yapılandırma başvurusunda bulunmak, dava açmış ise ihtilaf konusu  borçları için ihtilafı sonlandırmak suretiyle davadan vazgeçme dilekçesini vererek yasanın getirdiği ödeme kolaylıklarından yararlanmak, vergi ve matrah artırımı yapmak, borçlarını indirimli olarak peşin veya taksitle ödeme imkanlarından yararlanmak üzere 30.09.2021 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine şahsen veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

Vergi dairesi başkanı, 7326 sayılı yasanın vergi ve matrah artırımını düzenleyen 5.maddesinin mükelleflerimize sağladığı fırsatlara değinerek bu hususta tereddüt etmeden belirtilen yıllara ilişkin olarak vergi ve matrah artırımında bulunarak, maddenin sunduğu imkan ve güvencenin önemine bir kez daha dikkat çekti.  

Tekin, her zamanki uyarıyı tekrar  hatırlatmak istediğini belirterek, pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın başvurularını www.gib.gov.tr adresinden yer alan interaktif vergi dairesi uygulaması (https://ivd.gib.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda ya da posta yoluyla yapmalarını ve ödemelerini de aynı şekilde anlaşmalı bankalar vasıtasıyla  banka kartı veya kredi kartı seçeneklerini kullanarak yapabileceklerini belirtti. Tekin, özellikle başvuruların son güne bırakılmaması gerektiğini hatırlatarak covid-19 salgınının devam ettiği bu süreçte vergi dairelerinde oluşacak olası yoğunluk ve yığılmayı önlemek adına mümkün mertebe başvuruların elektronik ortamda yapılması hem personelimizin hem de vatandaşlarımızın sağlığı açısından hayati önemdedir. Dedi. Bunun salgınla mücadele noktasında çok önemli olduğunun altını çizdi.

Dolayısıyla fiziki ortamda olduğu gibi elektronik ortamda da  yapılacak yapılandırma başvuru ve ödemelerinde, yoğunluk  ve yavaşlamalara mahal  vermemek için son günlere bırakılmaması çağrısını bir kez daha yinelediğini belirtti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda