Bir tepki de Urfa Barosundan: Hayvana eziyet ceza kanunu kapsamına...

Bir tepki de Urfa Barosundan: Hayvana eziyet ceza kanunu kapsamına alınmalı

Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesinde büyükbaş hayvanın eziyet edilerek taşındığı görüntülere bir tepki de Şanlıurfa Barosundan geldi. Yapılan açıklama ile hayvana eziyetin, ceza kanunu kapsamına alınması gerektiği vurgulandı.

02 Ağustos 2020 - 19:00 - Güncelleme: 02 Ağustos 2020 - 23:42

Şanlıurfa'da büyükbaş hayvanın taşındığı anlar tepki toplamaya devam ediyor. 

İddiaya göre, Karaköprü İlçesi Şenevler Mahallesinde meydana gelen olayda, iş makinesiyle kurbanlık hayvan taşındı. Hayvanın tek bir ayağının kepçeye bağlandığı ve eziyet edilerek taşındığı o anlar, sosyal medyada hızla yayıldı.

Kısa sürede birçok tepkinin geldiği görüntülerle iligli gerekli işlemlerin uygulandığını kaydeden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, olaya karışan kepçe operatörü, kurban sahibi ile kasabın yakalandığını ve şahıslar hakkında adli tahkikat başlatıldığını duyurdu.

'HAYVANA EZİYET, CEZA KANUNU KAPSAMINA ALINMALI'

Yapılan açıklamalar sonrası bir tepki de Şanlıurfa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'ndan geldi. Yapılan eziyetin kabahatler kanunu kapsamından değerlendirilmesinin yanlış olduğu kaydeden Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, komisyon adına şu ifadelere yer verdi:

"Dini amaçla kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına, çevre temizliğine uygun olarak an az acı verecek şekilde kesmesi gereklidir.

Hayvanlara yapılan eziyetin kabahatler kanunu kapsamında değerlendirilmesinin ne kadar eksik ve yanlış olduğu bu olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Artık yasa koyucuların hayvana eziyeti, ceza kanunu kapsamına alması bir gerekliliktir hata zorunluluktur.

5199 sayılı hayvanları koruma kanununun 12. maddesinde belirtilen usul ve esaslara aykırı şekilde yapılan kurban kesimi ile ilgili olarak, il hayvanları koruma kurulunu görevini yapmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda