GÖNÜL YOLLARI...
Nesih ÇELİK

Nesih ÇELİK

GÖNÜL YOLLARI...

29 Ağustos 2018 - 19:06

ŞEHRİN YOLLARI YILAN HİKAYESİ GİBİ

Karaköprü ilçesi, yeni bir yerleşim yeri olmasına rağmen artan trafik sorunlarına her geçen gün yeni birisini eklemektedir. Karaköprü'nün büyümeye başladığı ilk zamanlarda dar görüşlü yöneticiler tarafından günü kurtarmak için tasarladıkları plansız şehircilik anlayışı ile başlayan sorunlar devam ederken, buna çözüm arayışında yeterli çabayı sarf edemeyen devamındaki başkan ve yöneticilerin bu basiretsizlik bayrağını bir birilerine devrettiğini izlemek Karaköprü sakinlerinin adeta kaderi oldu.  Karaköprü'nün alternatif yol ihtiyacı gün geçtikçe artmakla birlikte yapılan ve yapımı devam eden ek güzergâh çalışmaları da günü kurtarma girişimi olmaktan başka bir şey değildir.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Diyarbakır yolu güzergâhında ağır - aksak yapımı devam eden 3 katlı köprülü kavşak yol çalışması, şehre farklı bir boyut katacak ve o bölgeden otobana kadar rahat bir geçiş sağlayacaktır. Burada yapılan çalışmalardan dolayı Tugay Komutanlığı içinden bir yol açılmış ancak şehrin en çok kullanılan oto yolu olması nedeniyle bu güzergâhı kullanmakta alternatifi bulunmayanlar için bir eziyet halini almış durumdadır.  İlimizin trafik sorunlarına ek olarak Gaziantep yolu güzergâhında bulunan Akabe çıkış yolunda da yol çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesinin bu yolu kullanmak zorunda olan sanayici ve vatandaşları zor durumda bırakması, araçlar için alternatif güzergâhlar bulamaması da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu güzergâhlarda yapılan çalışmalardan dolayı her gün yaşanan trafik sorunları devam ederken yetersiz ve plansız yapılan çalışmalar nedeniyle yetkililer her gün yaşanan kazaların artmasına sebebiyet verdiklerinin de farkındadırlar, umarım.

Önümüzdeki aylarda okulların da açılmasıyla yoğunluğu artacak olan bu yollar için gerekli tedbirlerin alınması ve kışa girmeden olası sıkıntıları öngörüp yapımı devam eden çalışmaları hızlandırmaları vatandaşlar için elzem, belediye yöneticileri için ise zorunlu hale gelmiştir.

 

MİLLET BAHÇESİ KARARI TAM OLARAK UYGULANIR MI?

Şanlıurfa'da bulunan 20. zırhlı Tugayının taşınması kararı Şanlıurfa'nın göbeğinde, merkez ilçe belediyelerine ortalama eşit mesafede bulunan bu alan ile ilgili projelere başlama sürecinin ilk adımıdır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da şehirler için ön gördüğü 'Millet Bahçesi' konseptini örnek alarak bu alanın tahsisinden sonra eylem planına başlayacağını bildirmişti. Şu bir gerçek ki! Şanlıurfa'nın yeşil alana ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Tugayın şu an mevcut alanının nerdeyse tamamı yetişkin ağaçlardan oluşan oldukça geniş yeşil alandan oluşmaktadır. Bu alan için yapılacak çalışmalarda yetkililerimiz, ülkemizde veya gelişmiş Avrupa ülkelerinde örnek sayılabilecek projeleri yerinde görerek, bizdeki mevcut alana uygun bir proje oluşturulabilir.

Birçok defa yapılan çalışmalarla ve milyonluk masraflara rağmen bir türlü halkın beğenisini alamadıkları Rabia Meydanı (Topçu Meydanı) projesinden ders çıkarmaları uygun olacaktır. Olası fırsatçıların ticari arzularını da kursaklarında bırakıp; yeşile ve doğal ortama hassasiyet göstererek, burayı gerçek manada vatandaşlar için güzel bir milli park alanına dönüştürebilen bir başkanın isminin de hiç bir zaman unutulmayacağı iyi bilinmelidir. Yapılacak olan bu proje şehrin görünümüne ve kimliğine katkı sağlayacaktır. Bu projeyi oluşturan başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibinin halktaki izlenimi iyi olursa, başkan ve ekibi için iyi bir fırsat oluşacak ve proje önümüzdeki yerel seçimler için referans gösterilecek bir alan olacaktır. Bu projenin başarılı olması halinde hiç kuşkusuz belediye başkanlığı seçimi de bu yönde etkilenecektir.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • imhan sütpak rençber
    5 yıl önce
    çok güzel demişsin karaköprü için trafik sorunlarına ek çarpık kentleşme, yeşil alan ve sosyal yesis eksikliği de dile getirilebilinir.tugayın yerine ilişkin ise hiç ama hiç umudum yok dsha once benzeri yerlere de ( stadın yeri mesela) yeşil alan olacak hatta o dönem meclisteydik bütün çabalarımıza rağmen birilerine peşkeş çekildi korkarım yine öyle olacak bu gibi yerlerde çok büyük rantlar dönüyor

Son Yazılar