Zamanlarını meslek öğrenerek değerlendiriyorlar

Zamanlarını meslek öğrenerek değerlendiriyorlar

Karaköprü Belediyesinin kadınların meslek öğrenmesi ve zamanını değerlendirmesi için açtığı kurslarda kadınlar ilgi gösteriyor.

16 Mayıs 2022 - 11:28 - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 - 11:37

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren KARAMEK (Karaköprü Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) kadınların uğrak yeri oldu.

 

Seyrantepe Mahallesinde bulunan 4. Murad Kültür Merkezinde usta öğreticiler tarafından verilen; dikiş-nakış, giyim ve halı dokuma gibi kurslarda el becerilerini geliştiren kadınlar, diğer yandan da kendi üretimleri olan ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Kurslarda dikiş makinesi kullanımı, kumaş çeşitleri, kesim teknikleri ve giyim konularında eğitimler alan kadınlar kurslarda öğrendikleriyle kendi kıyafetlerini dikebiliyor. Ayrıca kadınların ürettiği ürünler de satılarak aile bütçelerine katkı sunuluyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli kadınlara yönelik kurslara önem verdiklerine değinerek, özellikle ev hanımlarının sosyal hayat içerisinde yer almalarının, çabalamalarının takdire şayan olduğunu kaydetti.

Baydilli, “KARAMEK projemizle birlik hanımlar gittikleri kurslarda hem boş zamanını değerlendirmiş oluyor hem de bir el becerisi mesleği öğrenmiş oluyor. Usta öğreticilerimizle ve eğitim sınıflarımız, ekipmanlarımızla hanımlar güzel zaman geçirerek meslek öğreniyorlar.

Akbayır Mahallemizdeki yeni kültür merkezimizde ve Seyrantepe Mahallemize kazandırdığımız 4. Murad Kültür Merkezimizde hanımlar için açtığımız kurslara gerçekten çok yoğun ilgi var. Bu kursların sayısını artırıp daha fazla kadının buralardan faydalanarak boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Kurslara katılmak isteyen vatandaşlar www.karamek.com adresinden veya 444 9 657 nolu Beyaz Masa biriminden bilgi alabilecek.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...