Yıldız: Oyunları elbet bozulacak

Yıldız: Oyunları elbet bozulacak

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Yıldız, " Ecdadımızın kanına, canına, namusuna, tasallut edenler için şirin görünmeye çalışanların perde arkasındaki oyunları elbet bozulacaktır" dedi.

11 Nisan 2021 - 15:40 - Güncelleme: 11 Nisan 2021 - 19:55

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Yıldız, Şanlıurfa’nın Düşman işgalinden Kurtuluşu’nun 101. Yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. 14 Kasım 2009 yılında Şair İsmet Özel'in Peygamberler Diyarı Urfa için söylediği sözlerle açıklamasına başlayan Yıldız, şu ifadelere yer verdi:

“‘Şanlıurfa şehri Türkiye'nin bir parçası değildir. Türkiye Şanlıurfa'nın büyütülmüş bir halidir. Eğer Dünya'da Türkiye diye bir yer varsa bu, Urfa'nın 780 bin kilometre kareye büyütülmüş olmasındandır. Eğer Urfa 780 bin kilometre kareye büyütülmüş olsaydı, Türkiye diye bir ülke olmayacaktı’. Tam 101 yıl evvel bu toprakların İslam toprağı olduğu bilinciyle Sözüm Ona ‘’gavur Fransız ve işbirlikçilerine’’ silah çekip memleketi işgalden kurtaran, İstiklal Savaşı’ndaki kahramanlıklarına gölge düşürülmeye çalışılan onikiler  ve beraberindeki Urfa halkına Rabbimden rahmet diliyor ve gelecek nesillerimizin de bu Hamaset ve haysiyete kavuşmalarını Haktan niyaz ediyorum. Bugün ne yazık ki genç nesillerimizde, İstiklal şuurunu göremiyor ve bunu pek önemsemiyoruz. Ellerinde silahlarla topraklarımızı işgal edemeyen düşmanların gerek bankalar gerek televizyon  ve gerekse çeşitli partilerle 101 yıl önce yapamadıklarını bugün başarmak üzere olduklarını görüyoruz.

 

“TOPÇU MEYDANI NEDEN RABİA MEYDANI OLDU?”

Bakınız İstiklal harbimizin Nadide sembollerinden biri olan ‘Topçu Meydanı’  neden ‘Rabia Meydanı’ oldu? Ya da Urfa Kurtuluş türküsündeki ‘gâvur Fransız’  ibaresi neden ‘Zalim Düşman’ diye yumuşatılmıştır? Söz konusu video 7 Nisan 2016'da Urfa İçin Çal adı ile malum belediye tarafından yayınlandı. Acaba bunları yapanlar Fransız seviciliklerini inkâr mı edecek? Ecdadımızın kanına, canına, namusuna, tasallut edenler için Şirin görünmeye çalışanların perde arkasındaki oyunları elbet bozulacaktır. Taşıyla toprağıyla mübarek olan Urfa, tekrar birilerinin gırtlağına takılarak ve düşmanın bağrına hançerini çeken nesiller yetiştirecektir. Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

                                                        

                                          

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...