Vali Ayhan, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi

Vali Ayhan, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi

Şanlıurfa Valisi Ayhan, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

23 Temmuz 2022 - 14:58 - Güncelleme: 23 Temmuz 2022 - 15:08

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentte görev yapan gazetecilerle Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Sosyal Tesisleri’nde kahvaltılı basın toplantısında buluştu.

Kentteki iki aylık görev süresinde Şanlıurfa’nın “sahada yönetilecek bir şehir” olduğunu gözlemlediğini vurgulayan Vali Ayhan, şehrin bir kişi ile değil siyaset, bürokrasi, iş dünyası, basın ve sivil toplum örgütleri gibi birçok bileşenle güçlü bir dönüşüm sağlayabileceğini kaydetti.

Ayhan, eylül ayında tüm paydaş kurum ve kuruluşların, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla “Ortak Akılla Yarınlara Şanlıurfa” diye iki günlük çalıştay yapacakları bilgisini verdi.

AYHAN: RANDEVULAR 72 GÜNDE ANCAK BİTİYOR

Vali Ayhan, kentin gelişimi için her sektörde tematik alanlarda toplantılar yapacaklarını belirterek sorunlara çözüm arayışları içerisinde bulunacaklarını kaydetti. Sahada olmaları halinde kenti daha iyi yönetebileceklerini belirten Ayhan, hayırlı olsun ziyaretleri için de anlayış beklediğini vurguladı.

“2 bine yakın randevu birikmiş durumda şu anda” diyen Ayhan, “Tanışmak için geliyorlar, çok saygı gösteriyorum, asla küçümseme değil. 2 bine yakın talep var. Şöyle bir hesap ettim, 15 dakika görüşsem… 72 gün boyunca hiç kimseye randevu vermesem, günde hiçbir iş yapmadan, sadece randevuları alsam, 72 günde ancak bitiyor randevularım” dedi.

“BASIN CAMİASININ TEK ÇATI ALTINDA OLMASINI İSTERİM”

Şanlıurfa’da basın camiasının birkaç örgütü olduğunu belirten Ayhan, “Basın camiasının tek çatı altında olmasını canıgönülden isterim, güçlü bir birliktelik olur” dedi.

Basının rolünün çok önemli olduğunu vurgulayan Ayhan, haber verirken sağlıklı ve doyurucu bilgileri aktarmanın, aktarırken de etik çerçevede ve kente katkısının düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Ayhan, “Protokol medyacılığı istemiyorum. Ama kişiyi ve şehre zarar verici durum olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

“SESSİZ KALDIĞIMIZ ZANNEDİLMESİN”

Şanlıurfa’nın İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2023 yılı turizm başkenti ilan edildiğini hatırlatan Vali Salih Ayhan, tüm paydaş kurum ve kuruluşlarla ortak eylem planı hazırlandığını kaydetti. Eylem planını ilerleyen dönemde paylaşacaklarını vurgulayan Ayhan, önce Şanlıurfa’da daha sonra da başkent Ankara’da tanıtım gerçekleştirecekleri bilgisini verdi.

Vali Ayhan, Şanlıurfa’nın turizm başkenti seçilmesinden sonra sessiz kalındığının zannedilmemesi gerektiğini vurguladı. Kentteki yatak kapasitesinin yetersizliğine ilişkin bir soru üzerine Ayhan, şunları söyledi:

“Konaklama konusunun akşamdan sabaha olması mümkün değil. Şimdi temeli atsak 2023’e yetiştirilmesi zaten zor. Burada turizm alanı ilan edilecek yerlerin tespiti yapıldı. Yakında Urfa’da ilana çıkacak yerler var. Urfa’da bu kadar hareketlilik var ama bakıyorsunuz otel ve konaklama anlamında çok zayıf. Kendi muadilinde olan illere baksanız üç kat daha fazla. Bizim konaklama sıkıntısını akşamdan sabaha çözebilmemiz mümkün değil ama takipçisi olacağız. Şimdi yeni yatırımcılar geliyor, her şeyi şu anda paylaşamıyoruz ama ciddi bir talep de var.”

“KİŞİLERE DEĞİL TAKIMA SAHİP ÇIKMAK…”

Spora çok değer verdiğini ifade eden Vali Ayhan, Şanlıurfaspor ve Karaköprüspor’a desteğinin süreceğini kaydetti. Şanlıurfaspor’un daha önce travmalar yaşadığını ifade eden Ayhan, “Bir vali olarak amasız, fakatsız, lakinsiz bir şekilde bu şehrin takımına da sahip çıkmak, kişilere değil, altını çiziyorum, takıma sahip çıkmak en büyük boynumun borcudur” ifadelerini kullandı.

Ayhan, Şanlıurfaspor’un Süper Lig’de olması gerektiğini ifade etti.

“126 MAHALLE SURİYELİLERİN YENİ İKEMATGAHINA KAPALI”

Şanlıurfa’da yaklaşık 450 bin Suriyeli bulunduğunu belirten Vali Ayhan, “Bunun yüzde 50’si il merkezindeki ilçelerde, yüzde 50’si de diğer ilçelerde. İl merkezindekilerin çoğunluğu Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde. 126 mahalle Suriyelilerin yeni ikametgahına kapalı” dedi.

Bazı kamu kurumlarında yolsuzluk iddialarının bulunduğuyla ilgili bir soru üzerine Vali Ayhan, “Yolsuzluk konusunda kesinlikle kimseye göz açtırmayacağız. Sıkı takibe devam edeceğiz. Müfettişler zaten var” diye konuştu.

“ELEKTRİK ZOR DURUMDA OLDUĞUMUZ KONULARDAN BİRİSİ”

Çiftçilerin elektrik dağıtım şirketiyle yaşadığı sıkıntıların hatırlatıldığı Vali Ayhan, Şanlıurfa’da 5 tane sorun gösterin denilse bunlardan birinin de elektrik problemi olacağını kaydetti. Ayhan, “Bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Üreticimizin yanındayım, çiftçimizin yanındayım. Ama çiftçimizin de ödeme planına riayet etmesi gerekiyor. Elektrik konusu, zor durumda olduğumuz konulardan birisi” ifadelerini kullandı.

“2 AY İÇİNDE TRAFİĞE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Vali Salih Ayhan, Birecik Halfeti Kültür Yolu’ndaki çalışmaların tamamlanmamasıyla halkın ve fıstık ticareti yapanların mağdur olduğuna yönelik soruya, “Burası sıkıntılı bir yol. Burasıyla ilgili proje yapılmış, ihale yapılmış, adım atılmış ama öngörülemeyen durumlar oluyor. Yolu 2 ay içerisinde trafiğe açmayı düşünüyoruz” yanıtını verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...