Vali Ayhan: Günübirlik turist değil kalıcı turist önemli

Vali Ayhan: Günübirlik turist değil kalıcı turist önemli

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, dünyanın en büyük nekropol alanı olarak bilinen Haleplibahçe ve Kale Eteği bölgesinde müze ziyaretleri gerçekleştirdi, ardından tarihi alanlarda incelemelerde bulundu.

04 Haziran 2022 - 09:06 - Güncelleme: 04 Haziran 2022 - 09:15

Vali Ayhan, gün içerisindeki yoğun temaslarını akşam saatlerinde tarihi ve turistlik alanlara yönelik ziyaretiyle sürdürdü.

İlk olarak Türkiye’nin en büyük Arkeoloji Müzesi olan Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi’ni gezen Vali Ayhan, tarihi eserler ile ilgili bilgiler aldı. Müze girişinde çocuklarla bir araya gelmeyi ihmal etmeyen Vali Ayhan, yaklaşan yaz tatili öncesi ‘bol bol kitap okuma’ öğütün de bulunarak çocuklarla günün anısına fotoğraf çektirdi.

Göbeklitepe’nin minyatür çalışmasının olduğu alanda yetkililerden bilgi alan Vali Ayhan, Şanlıurfa’nın her alanda eşsiz bir şehir olduğunu söyledi. Görev süresi boyunca turizm çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten Vali Ayhan, özellikle günübirlik ziyaretlerin değil, kalıcı ve uzun süreli turist ziyaretlerini Şanlıurfa için planladıklarını ifade etti. 

Vali Ayhan ve beraberindeki heyet müze ziyaretlerinin ardından tarihi Urfa Kalesine geçerek burada bir dizi incelemelerde bulundu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...