Urfalı milli atlet yine gururlandırdı!

Urfalı milli atlet yine gururlandırdı!

Türkiye Ordu Kros Milli Takımı kategorisinde birinci olan Şanlıurfalı Milli Atlet Hüseyin Can, katıldığı Avrupa Kros Şampiyonası'nda da ikinci oldu. Sporcu Can "Asıl hedefim; genç yaştaki yönelime ihtiyaç duyan küçük çocuklara yol göstermek ve teşvik edilmesine yardımda bulunmak" dedi.

03 Şubat 2023 - 21:06 - Güncelleme: 04 Şubat 2023 - 09:14

Şanlıurfalı milli atlet başarısı ile gururlandırmaya devam ediyor. 

Türkiye Ordu Kros Milli Takımı kategorisinde birinci olan Şanlıurfalı Milli Atlet Hüseyin Can, ülkemizi temsilen katıldığı Avrupa Kros Şampiyonası'nda da tüm puanları alarak Avrupa Şampiyonası'nda ikinci oldu. 

Sporcu Can, 19 Şubat’ta İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenecek olan uluslararası Sevilla Maratonu'nda olimpiyat kotası almak için antrenmanlarına Şanlıurfa milli takım kampında son sürat devam ediyor.

Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda çok sayıda madalya kazanmasının yanı sıra 2021 Türkiye İstanbul N Kolay Maraton Şampiyonu, 2021 Kasım’da ise 36 yıllık Maraton rekorunu kırarak U 23 Türkiye Şampiyonu, 2022 Şubat’ta İspanya Sevilla Maratonunda 2 saat 11 dakika dereceyle Türkiye’nin tüm zamanlarının en 5’nci derecesini koştu ve 2022 yılı Büyük Atatürk Koşusunda da ise birincilik elde etti.

Milli Atlet Hüseyin Can yapmış olduğu açıklamada; “Yaptığım bu derece sonucunda birçok başarıya imza atmanın yanı sıra asıl hedefim; genç yaştaki yönelime ihtiyaç duyan küçük çocuklara yol göstermek ve teşvik edilmesine yardımda bulunmaktır. Bunu da Şanlıurfalı yetkililerimizin yardımlarıyla başarmak istiyorum. Bu yüzden Şanlıurfalı bürokratların ve yöneticilerimizin desteklerini bekliyorum” diye konuştu.

BİHA

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...