Urfalı iş adamından eğitim desteği! Yurt ve kütüphane...

Urfalı iş adamından eğitim desteği! Yurt ve kütüphane kazandırıldı

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden ve TJK'nın eski genel sekreteri hayırsever iş adamı Necati Demirkol, memleketi Şanlıurfa'da ninelerinin adına kız yurdu ve kütüphane yaptırdı.

17 Mayıs 2022 - 19:12 - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 - 20:08

ŞANLIURFA- Galatasaray'ın eski yöneticilerinden ve Türkiye Jokey Kulübü (TJK) eski genel sekreteri hayırsever iş adamı Necati Demirkol, memleketi Şanlıurfa'da bir hizmet daha gerçekleştirdi. Daha önce birçok hayır işi gerçekleştiren Demirkol, bu defa kızların barınabileceği yükseköğrenim yurdu yaptırdı.

Hayırsever iş adamının ninelerinin adına yaptırdığı Zübeyde Demirkol Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ile Emine Demirkol Kütüphanesinin açılışı İpekyol Mahallesinde gerçekleştirildi.

Açılış programına İstanbul’dan gelen hayırsever iş adamı Necati Demirkol ile birlikte AK Parti MKYK Yedek Üyesi Vildan Polat, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti eski Milletvekili Yahya Akman, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Vali Vekili Yasin Akgül, Vali Yardımcısı Muhammed Üsame Soysal, ilçe belediye başkan vekilleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta programında konuşan hayırsever iş adamı Demirkol, “Şanlıurfa’nın en önemli bölgelerinden birinde yer alan yurt 7 kattan oluşuyor. Toplam 170 kız öğrencinin barınabileceği yurtta Emine Demirkol Kütüphanesinin yanı sıra modern odalar ile yemekhane, konferans salonu, dinlenme alanı, etüt merkezi de bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Hayırsever iş adamının yaptırdığı yurdun İlim Yayma Cemiyeti (İYC) bünyesinde faaliyet göstereceği belirtildi.

 

BİHA


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...