Urfa Tabip Odası hukuki mücadeleye ortak oldu

Urfa Tabip Odası hukuki mücadeleye ortak oldu

Şanlıurfa Tabip Odası, Şanlıurfa’nın tek çocuk hematolojisi ve onkolojisi hastalıkları uzmanının bir hasta yakınının tehdidi nedeniyle başvurduğu ‘beyaz kod’ uygulaması nedeniyle başlatılan hukuki mücadeleye ortak oldu.

07 Haziran 2022 - 10:48 - Güncelleme: 07 Haziran 2022 - 11:10

Şanlıurfa’daki görevinde 3 ayını geride bırakan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Ece, bir hasta yakını tarafından maruz kaldığı sözlü tehditlerin ardından ‘beyaz kod’ uygulaması üzerinden şikayetçi olmuştu.

Aynı hasta yakını tarafından defalarca tehdit ve sözlü saldırıya maruz kalan Dr. Ece, dün rapor alarak kentten ayrıldı. İstifa etmeyi düşünen kentteki tek çocuk hematolojisi ve onkolojisi hastalıkları uzmanına yönelik saldırı tepki çekmişti.

Şanlıurfa Tabip Odası da Dr. Ece’nin başvurduğu ‘beyaz kod’ uygulaması nedeniyle başlatılan hukuki mücadeleye ortak olduğunu bildirdi.

Şanlıurfa Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şehrimizin ‘tek’ Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı olarak görev yapan kadın meslektaşımıza 4 aydır süregelen tehdit nedeniyle yaşadığı beyaz kod müracaatında hukuki desteğimizi sunarak davaya müdahil olduk. Bu mesleğin yapılamaz hale gelmesine daha ne kadar göz yumacaksınız?”

BEYAZ KOD NEDİR?

‘Beyaz Kod’ sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için kullanılan acil durum yönetim aracı.  Bu uygulama, sağlık çalışanları şiddet olaylarına maruz kaldıklarında yeterli müdahale ve dış güvenlik gücü desteği sağlanarak, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve gerçekleşen olayların analizinin yapılarak ilgili sağlık kurumuna özgü tedbirlerin alınması için çalışma yapılması amacıyla oluşturulmuş bir sistem.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda