Urfa, MEB’in gastronomi enstitüsü listesinde yok

Urfa, MEB'in gastronomi enstitüsü listesinde yok

Gastronomi alanında önemli bir konumda bulunan Şanlıurfa, MEB’in, Türk mutfağının tüm dünyaya tanıtılması amacıyla 10 gastronomi enstitüsü açacağı illerin arasında yer almıyor.

30 Ağustos 2022 - 10:10 - Güncelleme: 30 Ağustos 2022 - 10:17

Niçin gastronomi şehri olamıyor tartışmalarının sıklıkla yapıldığı Şanlıurfa, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Türk mutfağının tüm dünyaya tanıtılması amacıyla 10 gastronomi enstitüsü açacağı illerin arasında yer almadı.

Tokat’ta düzenlenen gastronomi festivalinde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türk yemeklerinin tanıtılması amacıyla 8 ilde 10 gastronomi enstitüsü açacaklarını söyledi. Şanlıurfa bu illerin arasında bulunmuyor. Gastronomi enstitüleri İstanbul, İzmir, Bursa, Tokat, Nevşehir, Hatay, Gaziantep ve Van'da açılacak.

Gastronomi alanında 363 Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde 57 bin öğrencinin eğitim aldığı bilgisini paylaşan Bakan Özer, “Saygıdeğer hanımefendi (Emine Erdoğan) gastronomi ile ilgili özellikle bizden Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir enstitü açılmasını istemişti. Türk mutfağının tanıtılması, hem Türkiye'de hem de dünyada özellikle büyükelçiliklerimiz üzerinden tüm dünyaya tanıtılması ile ilgili bir gastronomi enstitüsünün İstanbul'da açılmasını söylemişti. İstanbul'da 2, İzmir 'de 2, Bursa, Tokat, Nevşehir, Hatay, Gaziantep'te ve Van'da 1'er tane olmak üzere toplam 10 tane gastronomi enstitüsünü eylül ayının sonuna kadar açacağız" ifadelerini kullandı.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda