Urfa kitap okumada yine son sıralarda

Urfa kitap okumada yine son sıralarda

Bir özel kitap satış platformu, illere göre Türkiye'nin kitap okuma oranlarını açıkladı. Buna göre en çok kitap okuyan il 2,08 oran ile Ankara olurken, Şanlıurfa 0,33 endeksle yine son sıralarda yer aldı.

18 Nisan 2022 - 12:10 - Güncelleme: 18 Nisan 2022 - 12:30

Türkiyede insanların yeterince kitap okumadığı hep söylenir. Yapılan çok sayıda fuarlara, tanıtımlara, baskı üstüne baskı yapan kitaplara rağmen okuma oranımız ne yazık ki artış göstermiyor. Ülkenin batısında doğusuna doğru gidildikçe okuma oranındaki gösterge de değişkenlik gösteriyor. Bu durum internette kitap satışı yapan bir sitenin araştırmasına yansıdı. Site, araştırması sonucunda Türkiye'nin il il, bölge bölge okuma haritasını çıkarttı.

İLLERİN OKUMA ORANLARI

Kitap tutkunlarının internet sitesi üzerinden son 6 ayda gerçekleştirdikleri siparişler göz önüne alınarak hazırlanan okuma listesi, Türkiye’nin detaylı okuma haritasını ortaya çıkarıyor. İl il okuma oranları, bölge ve şehirlerin okuma sıralaması ve farklı şehirlerdeki okuyucuların daha çok hangi yazarları seçtiği gibi bilgilere bu kapsamlı çalışma sayesinde kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Türkiye okuma endeksi; bir şehre son altı ayda tüm ülkede satılan kitap adedi, son altı ayda tüm ülkede satılan kitap adedi, şehrin nüfusu ve Türkiye nüfusu hesaplamasının ortalaması ile elde ediliyor.

ŞANLIURFA EN SON SIRALARDA

Okuma endeksi sonucunda 2,04 okuma endeksi ile Ankara, Türkiye’nin en çok kitap okuyan şehirleri listesinde başı çekiyor. Listede İstanbul ikinci, Muğla üçüncü sırada yer alıyor.

Şanlıurfa ise 0,33 endeksle yine son sıralarda bulunuyor. Bu oranla Şanlıurfa, listede 78. sırada yer alıyor. Son sırada ise Adıyaman yer alıyor. Adıyamanın kitap okuma endeksi 0,27 olarak kayıtlara geçti.

 




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...