Urfa’da teknolojik aletler resim sergisi

Urfa'da teknolojik aletler resim sergisi

Şanlıurfa’da yerleşik ressam Baran Alkaner, teknolojik aletlerden oluşan kişisel sergisini açtı. Moz Art Kültür’deki sergi bir hafta boyunca sanatseverlere açık kalacak.

14 Kasım 2021 - 09:50 - Güncelleme: 14 Kasım 2021 - 11:30

Şanlıurfa’da yaşayan ressam Baran Alkaner, teknolojik aletlerden oluşan kişisel resim sergisini Haliliye’de açarak sanatseverlerin beğenisine sundu. Çok sayıda resmin bulunduğu sergi, Moz Art Kültür’de 20 Kasım’a kadar sanatseverlere açık kalacak.

Aslen Diyarbakırlı olan Alkaner, bugüne kadar çalışmalarıyla ulusal, uluslararası ve jürili karma sergilere katıldı. Yurt içinde bazı koleksiyonlarda çalışması bulunan Alkaner, Şanlıurfa’daki atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

Sergisinde günlük yaşam nesnesi olarak teknolojik aletlerin resimsel çözümlenmesini hazırladığını belirten Baran Alkaner, şunları ifade etti:

“Teknolojinin devamlı ve hızlı bir şekilde gelişmesi, çeşitli teknolojik aletlerin üretilmesine neden oldu. Üretilen ve ‘günlük yaşam nesnesi olarak kullanılan teknolojik aletler’, insanların işlerini yapmalarında önemli roller almakta. Kullanmayı seven, sevmeyen, yararlı ve zararlı yönüne dile getiren veya getirmeyen, her insanın bu aletleri kullanmaya mecbur olduğu görülüyor. Bu bağlamda insanlar günlük yaşamlarında teknolojik aletlerden vazgeçemediği anlaşılıyor”.

Baran Alkaner kimdir?

1992 yılında Diyarbakır/Bismil’de doğdu. 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nden mezun oldu. 2016 yılında Işık Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünü (burslu) ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü kazandı. 2020 yılında Akdeniz Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim ve Baskı Sanatları Anasanat Dalı’nda tezli yüksek lisans eğitimine başladı. Çalışmalarıyla ulusal, uluslararası ve jürili karma sergilere katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...