Urfa’da STK başkanları ekonomi reformlarını değerlendirdi

Urfa'da STK başkanları ekonomi reformlarını değerlendirdi

Şanlıurfa'da bazı STK başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi reformlarını değerlendirdi. Başkanlar ekonomi reform paketinden umutlu...

13 Mart 2021 - 15:40 - Güncelleme: 13 Mart 2021 - 16:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’na katılarak ekonomi reform paketini kamuyouyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye’yi geleceğe güvenle taşıyacak, somut ve çözüm odaklı politikalar içerdiğini belirten ekonomi reform paketi "Yatırım, istihdam, üretim, ihracat" olmak üzere 4 başlıkta toplandı. Pakette harcama disiplini, kamu borç yönetimi, vergi düzenlemeleri, kamu alım ihaleleri, kamu özel işbirlikleri ve kamu iktisadi teşebbüsleri gibi hususları kapsayan yeni politikalar ve çeşitli vaatler yer aldı.

Şanlıurfanın Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkanlarından Mehmet Kaya, Sadık Sade ve Şefik Bakay paket hakkında düşüncelerini paylaştı.


KAYA: YENİ PAKETLE URFA'DAKİ TEŞVİKLER GÜÇLENECEK

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, pandemiye rağmen ekonomide büyüme yaşandığını ve yeni ekonomik reformların Urfa'ya katkı sağlayacağını belirterek şöyle konuştu:

"Ekonomimiz pandemi koşullarına rağmen 2020’de %1.8 büyüdü. Kontrollü normalleşme süreci ile birlikte ticari alanlar daha hareketlenecek, ekonomik yaşam zamanla normale dönecektir. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni ekonomik reformlar, makro ekonomik ve yapısal iyileştirmeleri müjdelemekte. Dirençli bir ekonomi bina etmek, bu dönüşümlerin istikrarlı biçimde sürdürülmesine ve yatırımcıların bu adımlara iştirakinin sağlanmasına bağlıdır. 

Söz konusu reformlarla yatırım, istihdam, üretim ve ihracat temelinde izlenecek rota pek tabii ülke ekonomisine olduğu kadar yerel ekonomimize de etki edecektir. Bu açıdan şuana kadar Urfa’da  uygulanan teşvik ve tarımsal destekler yeni reform paketiyle birlikte daha da güçlü biçimde, toplum nezdinde daha da net biçimde hissedilecek biçimde sürdürülebilecektir."

 

SADE: TÜRKİYE İÇİN UMUTLUYUZ

Ekonomide başlatılan yeni dönemin piyasaya olumlu yansıyacağını ifade eden TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade ise paketi şu sözlerle yorumladı:

"Ekonomik reform paketi  olumlu karşıladık . İnşallah pandemi sonrası aşı kampanyamız gerekli sayıya ulaştıktan sonra Türkiye için umutluyuz artık. Dünya lideri olmaya ülkemiz devam ediyor. 2023 hedefimiz vardı. İnşallah açıklanan bu paket ile ilgili 2023 hedeflerine daha hızlı ulaşacağız. Eskiden yürüyerek gidiyorduk şimdi ise koşarak gitmeye devam edeceğiz. 

Vergi muafiyeti var pakette. Dar gelirli esnafımıza vergi muafiyeti var. Orta ölçekli işletmerimize 6 ay ödemesiz 100 bin lira destekli kredi var. İlla ki bunların yansıması piyasaya olumlu olacaktır. Pandemi sonrası esnafımız toparlanmaya başladı. Vaka sayısı düşmeye başladı. Yani sağlık bakanımızın geçen gün açıkladığı gibi 2020’deki gibi hezimete uğramayacağız."

 

BAKAY: ESNAF OLARAK MEMNUNUZ

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şefik Bakay ise vergi muafiyetinin sevindirici bir haber olduğuna dikkat çekerek "Esnafın vergiden muaf tutulmasından dolayı memnunuz. Hiç olmazsa yıl içinde beyanname vermekten de kurtulduk. Esnafımız bir kolaylık gelmiş oluyor. Yani esnaf olarak memnunuz. Pandemi döneminde esnafımız basit usuldeyken zaten vergi vermiyordu. Vergi vermediği dönemde sadece beyanname verme vardı. Şimdi artık beyannamede vermeyecek . Hem maliyenin yükü azaldı, hem de esnafımız bu sorumluluktan kurtulmuş oldu."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...